Anasayfa Haber Shutterstock, Resmi WordPress Eklentisini Yayınladı

Shutterstock, Resmi WordPress Eklentisini Yayınladı

Shutterstock WordPress

Shutterstock’un geniş bir kütüphane sunan resmi WordPress eklentisi çıktı.

17 yıldır stok fotoğraf, video, müzik ve şablonlar sunan Shutterstock şimdi de bir resmi WordPress eklentisi yayınladı. Bu eklenti sayesinde site sahipleri platformun telifsiz içeriğine doğrudan WordPress üzerinden erişim sağlayabilecek.

Shutterstock WordPress Eklentisi Neler Sunuyor?

7 yıl önce Shutterstock, üçüncü taraf bir geliştirme şirketi kullanan iştirakler için bir eklenti yayınlamıştı ancak bu eklenti çok fazla ilgi görmemişti. Yeni blok tabanlı eklenti ise ticari stok fotoğrafçılığı arayan WordPress site sahipleri için daha geniş bir seçenek sunuyor. Eklenti ile kullanıcıların Shutterstock’un 340 milyon görsellik kitaplığında arama yapılmasına ve metin içeriğine göre öneriler almasına olanak tanınıyor. Kullanıcılar sayfalara ve yazılara ön izleme görüntüleri yerleştirebilecek, tek bir tıklama ile lisans verebilecek, görüntüleri ve editoryal içeriği indirebilecek ve yayınlayabilecek.

Shutterstock WordPress

Shutterstock’un eklentisi, yazarların resim ön izlemeleri eklemelerine izin verirken, resim lisansını düzenleyiciler ve yöneticilerle sınırlayabiliyor. Eklentinin ayrıca kullanıcının lisans geçmişine erişimi bulunuyor, böylece daha önce Shutterstock’ta lisanslanmış olan herhangi bir içerik indirilebiliyor.

Eklenti, varsayılan olarak yalnızca sınırlı bir kitaplığa erişim sunuyor. Tam koleksiyon ise mevcut bir aboneliği olan Shutterstock müşterilerine yönelik durumda.

Resmi eklenti sürümünün yanı sıra Shutterstock, WordPress.com VIP ile yeni bir ortaklık da duyurdu. Platform artık Automattic’in kurumsal müşterileri için yayınlama iş akışını düzene sokan hizmetin öne çıkan teknoloji ortaklarından birisi konumunda.

Shutterstock eklentisi, ister bir taslak oluşturuyor ister tam bir makale yayınlıyor olun, yaratıcılığın karmaşıklığını ortadan kaldıracak ve size zaman kazandıracak.

Bu arada WordPress 5.6’daki 5 yeni özellik ne diye merak edenler makalemize bakabilir.