Anasayfa Haber Microsoft, Xbox Konsolların ve Oyunların Fiyatını Artırabilir

Microsoft, Xbox Konsolların ve Oyunların Fiyatını Artırabilir

Xbox

Sony, bu yılın başlarında PlayStation 5 oyun konsolunun fiyatını zorunlu olarak artırdığını duyurmuştu. Rakip Microsoft ise o sıralar Xbox Series X|S konsollarının fiyatında değişiklik planlamadığını söyledi. Ancak şirketin sözleri görünüşe göre bu yılı kapsıyordu. Microsoft, enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle yakında fiyatlarını yükseltmek zorunda kalabilir.

Bildiğiniz gibi ABD’de tatil sezonu başlıyor. Xbox Series S ve Xbox Series X oyun konsolları bu tatil sezonunda 299 ve 499 dolarlık fiyat etiketiyle satılmaya devam edecek. Aynı şekilde oyun fiyatları da değişmeyecek.

Tatil sezonu bittikten sonra her şey değişebilir. Microsoft’un oyun şefi Phil Spencer, katıldığı bir konferansta “Microsoft, sistemleri ve bu oyunları bu fiyatlarla satmaya devam edemeyebilir.” dedi.

Tatil sezonuna girerken fiyatları korumanın gerçekten önemli olduğunu düşündük. İşimizin getirisine ve maliyetlere de bakmalıyız. Konsollarımızda, oyunlarda ve aboneliklerde fiyatı sabit tuttuk. Ancak bunu sonsuza kadar yapabileceğimizi sanmıyorum.

Microsoft ve Sony gibi isimler, malzeme listesini optimize ederek ve ortaklardan taleplerde bulunarak genellikle konsollarının maliyetlerini zamanla aşağı çekerler. Ancak PS5 ve Xbox konsollara talep son yıllarda oldukça yüksekti. Çip kıtlığı zaten dillere pelesenk olmuştu. Bu sorun önemli oranda çözüldü diyebiliriz. Şimdiye kadar 3D NAND, DRAM ve güç yönetimi IC’leri (PMIC) gibi birçok bileşenin fiyatları ucuzladı, ancak lojistik maliyetleri arttı.

Microsoft bu yıl fiyatları sabit tutacak gibi görünüyor. 2023 yılına geldiğimizde ise herhangi bir dönemde zam haberleri duymaya başlayabiliriz.