Anasayfa Haber SpaceX Falcon Heavy USSF-44 Görevi İçin Fırlatılıyor – Canlı Yayın

SpaceX Falcon Heavy USSF-44 Görevi İçin Fırlatılıyor – Canlı Yayın

spacex falcon heavy

Takvimler Şubat 2018’i gösterirken, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi yeni bir roketi test etmeye odaklanmıştı. 6 Şubat günü gerçekleştirilen testle birlikte, Falcon Heavy adı verilen devasa roket, ilk testini başarıyla tamamlamıştı.

Şimdi ise Falcon Heavy dördüncü fırlatılışına ve USSF-44 görevine hazırlanıyor. Bugün saat 16:40 civarında gerçekleştirilmesi beklenen fırlatma ile birlikte, TETRA-1 ve başka bir uydu yörüngeye taşınacak.

Falcon Heavy nedir?

Falcon Heavy, her birinde 9 tane motor bulunan 3 roketten oluşuyor. SpaceX’in sık sık kullandığı Falcon 9 roketinde, bahsi geçen hızlandırıcılardan yalnızca bir tane bulunuyor. Falcon Heavy, toplam 27 motoruyla 64 tonluk bir yükü Dünya atmosferinin dışına çıkarabiliyor. Roketin toplam itiş gücü ise 18 tane Boeing 747 uçağına eşdeğer.

spacex falcon heavy roketi

Hatırlarsanız Falcon Heavy’nin test edildiği görevde uzaya Tesla Roadster ve ağırlık yapması amacıyla birçok faydasız ürün gönderilmişti. Tesla Roadster, uzay boşluğundaki yolculuğuna devam ediyor. Şimdi ise yeni bir göreve tanıklık edeceğiz.

SpaceX Falcon Heavy USSF-44 Görevi Canlı Yayını

SpaceX’in bütün görevlerinde olduğu gibi bu görevde de bütün aşamalar canlı yayınlanacak. Siz de göreve tanıklık etmek ve dünyanın en güçlü roketlerinden birini izlemek istiyorsanız, aşağıdan canlı yayını takip edebilirsiniz.