Anasayfa Haber Elon Musk Açıkladı: İşte Twitter Mavi Tik Fiyatı

Elon Musk Açıkladı: İşte Twitter Mavi Tik Fiyatı

Twitter Mavi Tik Fiyatı

Artık Twitter CEO’su ve sahibi konumunda olan Elon Musk, hesap onaylama programında da köklü bir değişikliğe imza atıyor. Son olarak Musk, Twitter hesabı üzerinden aylık 8 dolar ödeyen herkesin mavi tik alabileceğini duyurdu.

Twitter Mavi Tik Fiyatı Ne Kadar?

Ünlü girişimcinin Twitter Blue aboneliği aracılığıyla hesap doğrulaması için ücret alma planları ilk olarak pazartesi günü ortaya çıkmıştı. Öte yandan mavi tik maliyetinin kullanıcılara ayda 20 dolara olacağı iddia edilmişti. Twitter’ın çiçeği burnunda CEO’su, kişisel hesabındaki yeni bir tweet’te, doğrulama ve diğer Twitter Blue avantajlarının ayda 8 dolara mal olacağını doğruladı. Musk, satın alma gücü paritesi sağlamak için fiyatın ülkeye göre orantılı olarak ayarlanacağını da belirtti.

Twitter’ın doğrulama programı şu anda ünlüler, içerik oluşturucular, gazeteciler ve politikacılar gibi halka açık kişilerle sınırlı. Musk ise tüm kullanıcıların hesaplarını meşru olarak doğrulayabilmesi gerektiğine inandığı için bu fikre her zaman karşıydı. Zaten tweet’te Musk, mevcut programı “lordlar ve köylüler sistemi” olarak nitelendirerek eleştirmeyi ihmal etmedi.

Mavi tik işaretine ek olarak, Twitter Blue abonelerinin yanıtlarda, spam’ı yenmek için aramada, ayrıca uzun videolar ve sesler yayınlama yeteneğinde önceliğe sahip olacağını açıkladı. Ayrıca aboneler Twitter’da önemli ölçüde daha az reklam görecek.

Twitter Blue abonelik değişiklerinin ne zaman hayata geçeceği ise şu an için belirsiz.