Anasayfa Haber Microsoft Edge’in Dosya Paylaşım Özelliği Gelişiyor

Microsoft Edge’in Dosya Paylaşım Özelliği Gelişiyor

Microsoft, son birkaç aydır Windows 11 ve Windows 10’da varsayılan tarayıcı olan Chromium tabanlı Edge için ‘Drop’ özelliği üzerinde çalışıyor. Bu araç tarayıcıya ilk olarak Mayıs ayında eklendi ve yakın zamanda Canary test kanalı için güncellendi.

Tarayıcının sağ kenar çubuğunda konumlanan Drop özelliği, Apple Music, WhatsApp, Messenger ve farklı hizmetler için kısayollar barındırıyor. Arayüz mesajlaşma servisine benzer, ancak paylaşılan dosyalara farklı cihazlardan erişmek mümkün hale geliyor.

Microsoft Edge Drop aracılığıyla exe, .msu, APK’lar, fotoğraflar, notlar uzantılı dosyalar da dahil olmak üzere her şeyi gönderebilirsiniz. Bir dosyayı paylaştığımızda Edge bu dosyaları OneDrive tarafından desteklenen bulut depolama alanına yüklüyor. Microsoft Edge’i sonrasında herhangi bir cihazda açabiliyor ve dosyaya hemen erişebiliyoruz.

Microsoft, “Drop” paneli için sürekli olarak yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Diğer özelliklerin yanı sıra, ekran görüntülerini doğrudan alıp yüklemek ve cihazlar arasında paylaşmak için yeni bir özellik eklendi.

Şirket ayrıca Cloudflare VPN ve Windows Fluent Design entegrasyonu gibi yenilikler yapmaya hazırlanıyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version