Anasayfa Haber OriginOS 3 Duyuruldu

OriginOS 3 Duyuruldu

OriginOS 3

Vivo yıllık geliştirici konferansı sırasında Android 13 tabanlı OriginOS 3 hakkında detaylar paylaştı. Bu yılki sürümün arka plana odaklandığının altı çiziliyor. Animasyonlar geliştirilirken, destekleyen uygulamalar için etkileşimli, yeniden boyutlandırılabilir pencerelere de sahip oluyorsunuz. Kısacası güncelleme genel olarak daha çok performans ve kaputun altındaki iyileştirmelerle ilgili.

OriginOS 3, akıllı ve uyarlanabilir bilgi işlem ve alt katman programlama özelliklerine sahip. Sonuç olarak, sistem her zaman önemli olanı ön planda tutacak ve aynı zamanda 48 ay boyunca “yaşlanma karşıtı” bir etki uygulayacak. Bu aslında OriginOS 3’ün zamanla yavaşlamadığı anlamına geliyor.

Sistem, yetersiz bellek nedeniyle beyaz listeye alınmış bir uygulamayı kapatmak zorunda kalırsa, uygulamanın son durumunu kaydedecek ve geri döndüğünüzde hiçbir şey kaybolmayacak.

Gelecekte potansiyele sahip olabilecek ilginç bir özellik, hareket düzgünlüğü olabilir. Sistem bir geçiş veya animasyon sırasında daha az kare algılarsa, eksik kareleri sözde siyah bir ekranla değiştirecek ve algılanan görsel düzgünlüğü iyileştirecek. Bunun sadece 60Hz modunda çalışacağını da belirtelim.

Güncellemeyle bir simge araç kutusu klasörü de ekleniyor. Bunu açmak için klasörün içindeki uygulamanın kendisine dokunabilirsiniz. Ana ekran da Huawei’nin HarmonyOS ve Honor’un Magic UI etkileşimli klasörlerine çok benziyor.

Tabii ki, tüm sunum mobil cihazların Çince versiyonları hakkındaydı. Ancak, özelliklerin tümü olmasa da çoğu Funtouch OS üzerinde çalışan küresel birimlere doğru yol alacak.