Anasayfa Makale iPhone 14’e Nasıl eSIM Tanımlanır?

iPhone 14’e Nasıl eSIM Tanımlanır?

Amerika’dan alınan SIM yuvasız bir iPhone 14 akıllı telefona nasıl eSIM aktaracağımıza bakacağız.

Amerika’da satılan iPhone 14 modellerinin içerisinde bir SIM yuvası yer almıyor. Bu cihazlara sadece e-SIM tanımlayabiliyoruz. Biz de bugün Adım Adım eSIM’i bu cihaza tanımlayacağız.

eSIM Nereden Alınır?

Ülkemizde Vodafone, Turkcell ve Turk Telekom eSIM satışı yapıyor. Turkcell ana bayisinden eSIM alabiliyorsunuz. Biz bu videoda kullandığımız eSIM’i 10 TL ödeyerek Turkcell Kanyon mağazasından aldık.

Telefonu Pasaporta Kaydettirmek Gerekiyor mu?

Evet, IMEI adresinin bloke olmaması için telefonu yurt dışına çıkmış ve ülkeye giriş yapmaış bir pasaporta kayıt ettirmeniz gerekiyor. Telefon IMEI kaydını e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.

iPhone 14’e Nasıl eSIM Tanımlanır?

Öncelikle eSIM tanımlamak için cihazın internete bağlı olması gerekiyor. Bu bağlamda açılış ekranında etrafta bulunan Wi-Fi ağları görüyoruz. Bu Wi-Fi ağlarından biz ofisteki ağa katılarak başlayalım işleme. Wi-Fi ağına katıldıktan sonra iPhone’umuzun etkinleştirilmesi birkaç dakika sürebilir diyor, etkinleştirmeyi bekliyoruz. Apple Kimliğimizi girdik Apple kimliğinizi ayarlamak birkaç dakika sürebilir diyor.

Şimdi geldik en önemli kısma: Hücreseli ayarlama. Burada iki seçeneğimiz var yakındaki iPhone’dan aktarın veya QR kodu kullanın eSIM’i QR kod ile telefona tanımlayabiliyoruz. Adım adım tanımlayalım isterseniz: Burada QR kodu kullanın diyoruz. QR kodumuz hazır, kodumuzu taratıyoruz.

QR kodunu telefon anında okudu Turkcell eSIM’i bu iPhone’da etkinleştirilmeye hazır diyor. Sürdür diyoruz. Ağa bağlanıyor diyor. Tekrar edelim Cihazın Wi-Fi’a bağlı olması lazım. Hücresel ayarlama tamamlandı, Turkcell eSIM’iniz artık bu iPhone’da etkin. Tebrikler İşlem tamam, sürdür diyelim.

eSIM Hazır, Telefonu Kuralım

Bu aşamadan sonra üstte zaten şebekenin çektiğini görebilirsiniz. Bir sonraki aşamada Apple Pay’i ayarlamamız isteniyor. Daha sonra cüzdan ayarla diyorum. Bu arada şunu da belirtelim: Apple cüzdan kısmı cihazı Amerika’dan aldığımız için çıktı. Türkiye’den aldığınız zaman Apple cüzdan kısmı çıkmıyor. Çünkü tam olarak bütün cüzdan özelliklerini kullanamıyoruz. Siri geldi, bütün ayarlamaları da yapıp ana ekrana varalım isterseniz.

iPhone’a Hoş geldiniz başlamak için yukarı kaydırın. Kaydıralım ve telefonu açar açmaz zaten SMS’ler gelmeye başladı. Görmüş olduğunuz üzere Turkcell Wi-Fi yazıyor. Hattımız da aktif bir şekilde kullanılabiliyor. İşte bu kadar kolay bir şekilde Amerika’dan alınan iPhone’a eSIM’i ekleyebiliyoruz.

Operatörünüz FaceTime için kullanılan SMS mesajlarını ücretlendirebilir. Tamam diyelim. Bir kez daha kontrol edelim hücresel durumu isterseniz ayarlar altından. Hücresel kısmına giriyoruz ve ağ seçimi Turkcell Wi-Fi gözüküyor. Hatta Wi-Fi’ı da kapattık ve artık Turkcell LTE yazıyor görmüş olduğunuz üzere. eSIM’i sorunsuz bir şekilde cihaza tanımladık.

eSIM ile Hız Testi

Bir de hız testi yapalım isterseniz: Download’da 76.1 megabit gayet güzel fakat upload’da 4.13 megabit Turkcell maalesef çuvalladı! Evet, sonuç olarak sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Telefonun Amerika’dan alındığını ve içerisinde SIM kart yuvası olmadığını da göstermek istiyoruz. Hatta Türkiye’den alınan bir iPhone 14 ile de karşılaştıracağız bu bağlamda. Görmüş olduğunuz üzere telefonun üzerinde herhangi bir SIM yuvası mevcut değil.

Yurt Dışı iPhone 14 Plus
ABD’den alınan iPhone 14 Plus modelinde SIM yuvası yok.

TR’den alsaydık nasıl olacaktı? Mavi cihaz Amerika’dan alındı Ve üzerine SIM yuvası yok fakat Türkiye’de satılan cihazların içerisinde bir SIM yuvası var. Yine de az önce gösterdiğimiz gibi yurt dışından alınan telefona da ülkemizde eSIM tanımlayıp rahatlıkla kullanabiliyoruz. Evet işte bu şekilde ABD’den alınan iPhone’umuza 2 dakikada eSIM tanımlayıp cihazı kullanabilir hale getiriyorsunuz.