Anasayfa Haber Performans Sorunları Doğrulandı: Microsoft, 22H2 Güncellemesini Geri Çekiyor

Performans Sorunları Doğrulandı: Microsoft, 22H2 Güncellemesini Geri Çekiyor

Windows 11 22H2 güncellemesiyle birlikte hem AMD hem NVIDIA cephesiyle ilgili bazı sorunlar gündeme gelmişti. Microsoft ise potansiyel performans sorunlarının önüne geçmek amacıyla 22H2 güncellemesini bazı PC’lerde engelledi.

22H2 güncellemesi belirli cihazlarda Windows Update aracılığıyla yapılamayacak. Microsoft, karışıklığı gidermek için başka bir toplu güncelleme üzerinde çalıştığını, yeni güncellemenin yakında yayınlanacağını söylüyor.

Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi işletim sisteminin ilk büyük özellik güncellemesi olarak Eylül ayında piyasaya sürüldü. NVIDIA, yeni güncellemeyle birlikte sistemlerde yaşanan sorunları resmen kabul etmişti. Windows 11 22H2, oyunların düşük performans göstermesine neden olurken kimilerinde problemler mavi ekran hatalarına kadar gidiyor. NVIDIA bu raporları bizzat inceledi, GeForce uygulaması ve sürücü güncellemeleri aracılığıyla iki yama yayınladı. Ancak GPU üreticisinin çabaları yeterli değildi.

Microsoft, geç kalmış olsa da şu anda sorunu aktif olarak araştırıyor. Ayrıca sorunlardan etkilenen makineler için güncellemeyi geri çekmeye karar verdiler. Teknoloji devi, toplu bir güncelleme üzerinde çalıştığını bildirdi. Bu güncelleme muhtemelen birkaç hafta tüm kullanıcılara sunulmuş olacak.

10 Yorumlar

  1. Uncharted 4 sorunlar bundan kaynaklı olmalı. 2 haftadan beri oyunda çökme hatları alıyorum. Oyun en geç 20-25 dk çöküyor.

  2. sorunlar tam olarak nedir hiç detay yok. sadece fps kaybı mı başka bir şey mi? ALLAH BAHTINA kullanıyoruz. patlasa bilmeyeceğiz

  3. Formatla 22H2 ye geçtim en son nvidia sürücüsü yüklü hiç bir sorun yok. Bir önceki build kötüydü ama şu anki düzgün.

  4. Henüz ilk son kullanıcıya geldiği günden bu yana 11 kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamamıştım. Ancak ne zaman 22H2 geldi, işte o zaman 1 yıldır problemsiz çalışan sistem, windows kaynaklı mavi ekranlar ve çeşitli Nvidia uyumsuzlukları ile karşı karşıya kaldı. Temiz kurulum ve yeniden yapılandırılmış güç seçenekleri ile sağladım stabil performansı yeniden. Bakalım…

  5. Yeni bilgisayar aldım, Windows 11 kullanıyordum ama Windows 10 yükleyeceğim. Böyle saçma sapan güncelleme problemleriyle kimse uğraşmak istemez.

  6. Ağustos ayında yeni w11 laptop aldım. İlk valorant indirdiğimde 130 civarlarında FPS alırken 22H2 ve 21H2’nin son güncellemesi den sonra FPS’im 75i geçmiyor. Ve oyunda dalgalanma problemleri yaşıyorum. Bu yüzden freesync açtım 60fps de oynuyorum. W10 geri dönmek zorunda kalacağım

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version