Anasayfa Haber AMD, Konnektör Erime Sorunları Nedeniyle NVIDIA’yı Hedef Aldı

AMD, Konnektör Erime Sorunları Nedeniyle NVIDIA’yı Hedef Aldı

NVIDIA, GeForce RTX 4000 serisi ekran kartlarıyla birlikte yeni PCIe Gen5 (12VHPWR) konnektörüne geçmeye karar vermişti. AMD ise RX 7000 serisiyle uzun yıllar boyunca kullanılan 6/8-pin güç bağlantısını seçti.

Founders Edition dahil olmak üzere tüm RTX ekran kartları yeni 12VHPWR/16-pin güç bağlantısına sahip. İşin kötü yanına gelince, son haftalarda 50’ye yakın vaka gündeme gelirken RTX 4090’a bağlanan adaptörlerde erime sorunları yaşandı.

Konnektörlerde yaşanan bu erime sorunları şüphesiz NVIDIA’nın itibarını zedeledi. AMD ise zaman zaman rakibine gönderme yapmayı ihmal etmiyor. Şirketin Kıdemli Oyun Pazarlama Direktörü Sasa Marinkovic, Radeon RX 7900 serisi ekran kartlarındaki çift 8-pin konnektörlerin bir fotoğrafını paylaşarak “Bu tatil sezonunda güvende kalın” diyerek rakibine göndermede bulundu.

NVIDIA, yakın zamanda resmi bir açıklama yaparak RTX 4090 kartlarda yaşanan sorunlara değinmişti. Şimdiye kadar RTX 4080 hakkında herhangi bir rapor yok. Bu kartlarda dört yerine üç 8 pin kabloyu birleştiren farklı bir adaptör kullanılıyor. RTX 4090’da ise dörtlü düzen yer alıyordu.