Anasayfa Haber Intel İşlemcilerde ‘Kullandıkça Öde’ Dönemi: On Demand

Intel İşlemcilerde ‘Kullandıkça Öde’ Dönemi: On Demand

Intel, yaklaşmakta olan Xeon Sapphire Rapids işlemcilerinde belirli hızlandırıcıları ve özellikleri etkinleştirecek olan On Demand programını resmen duyurdu. Bu programı “kullandıkça öde” şeklinde özetleyebiliriz. Böylelikle müşteriler, donanımı değiştirmeden sistemlerinde yükseltme yapabilecek.

intel xeon On Demand

Intel’in 4. Nesil Xeon Sapphire Rapids işlemcileri, herkesin kullanmadığı çeşitli özel amaçlı hızlandırıcılar ve güvenlik teknolojileri barındırıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bunların her biri maliyeti artırıyor. Çip üreticisi, kullanıcılara esneklik sağlamak için bazı işlevleri devre dışı bırakılmış halde gönderecek. Müşteriler de ihtiyaçlarına göre ekstra ödeme yaparak bu teknolojileri aktif edebilecek.

Software Defined Silicon (SDSi-Yazılım Tanımlı Silikon) teknolojisi ayrıca Intel’in daha az CPU modeli üretmesini sağlayacak. Şirketin talep üzerine kullanıma sunmak istediği teknolojiler şöyle: Software Guard Extensions, Dynamic Load Balancer (DLB), Intel Data Streaming Accelerator (DSA), Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA), Intel In-Memory Analytics Accelerator ve belirli iş yüklerini hızlandırmak için Intel QuickAssist Technology (QAT).

Intel’in On Demand teknolojileri tamamen farklı iş yüklerine yönelik olduğundan, çok küçük bir kısım bunların tamamına ihtiyaç duyuyor. Bir veya birkaç teknolojiye ihtiyaç duyulduğunda ise On Demand çözümü devreye girecek.

7 Yorumlar

    • serverda intelin yazılımını devre dışı bırakıp korsan müdahele yapamazsın. Tabi ev cihazı olsa i3 al bios değiştir i7 olsun

  1. Intel merkezde sanırım üretim tesisinde kullanılan gazların bir kısmında sızıntı oldu. Bu normal bir kafa değil çünkü. Zaten her özellik her işlemcide yok ki? Xeon Bronze, Xeon Silver, Xeon Gold serisi ile Xeon Platinum serisi aynımıydı bizim mi haberimiz yoktu. Kurumsallar büyük hızla AMD cephesine kaçmaya başlar, zaten bulut hizmeti sunanlar bazı hizmetlerini ARM cephesine taşıyor.

    Önümüzdeki 10 yılda, ARM sunucularda büyük bir artış olacak gibi sonrasında da RISC tabanlı sunucuları görürüz.

  2. Ne kadar akıllı adamlar. Hem teknolojik cümleler ile süslüyor hemde sizi düşünüyoruz diye yağlıyor. Demiyor ki üretim maliyetini düşüreceğim. Bu arada size iyi bir …………… Ha birde uyum sorunları da çabası olur ….

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version