Anasayfa Haber Microsoft Edge 108 Yayınlandı

Microsoft Edge 108 Yayınlandı

Microsoft Edge 108

Microsoft Edge 108, çeşitli geliştirmeler ve birçok güvenlik yaması ile birlikte kullanıma sunuldu. Yeni sürüm Windows 11, Windows 10, Windows 7, macOS ve Linux işletim sistemleri için yayınlandı.

Sürüm notlarına göre, Chromium motorundan kaynaklanan güvenlik sorunu (CVE-2022-4262) tamamen giderilmiş. Bir hatırlatma yapalım, Chromium platformu Microsoft Edge ve Chrome gibi popüler tarayıcıların yanı sıra çeşitli tarayıcılarda kullanılıyor. Bu nedenle Chromium platformunda keşfedilen herhangi bir güvenlik açığı tüm tarayıcıları etkiliyor.

Microsoft Edge 108’de göze iki önemli özellik çarpıyor: Yeni Grafik API’leri ve güncellenmiş bir Defender SmartScreen kütüphanesi. Yeni Grafik API’leri, yöneticilerin bulutta Internet Explorer modu için site listelerini oluşturmasına, yönetmesine ve yayınlamasına olanak tanıyor. Microsoft Defender SmartScreen kütüphanesi ise Microsoft Edge için büyük bir güncelleme (Windows ve Mac’te zaten mevcut olan) alıyor. Microsoft, Defender entegrasyonunun daha güvenilir koruma sağlamak üzere yeniden yapıldığını söylüyor.

Yazılım geliştiricisi, tarayıcı üzerinde işlem yapılmazken bellek kullanımını azaltan Uyuyan Sekmeler (Sleeping Tabs) ile ilgili bazı yeni istatistikleri paylaştı. Microsoft’a göre bu özellik beklendiği gibi çalışıyor. Sağlanan verilere bakılırsa kaynak kullanımı gözle görülür düzeyde azaltılırken performans kazançları sağlanıyor. Şirket bu vesileyle özelliğin herkes tarafından kullanılmasını tavsiye ediyor.