Anasayfa Haber Twitter Blue Aboneliği Apple Store’da 11 Dolara Satılabilir

Twitter Blue Aboneliği Apple Store’da 11 Dolara Satılabilir

Elon Musk Twitter satışı

Elon Musk, Twitter Blue aboneliğiyle ilgili şimdiye kadar birden fazla açıklamada yaptı. Musk, daha önce bu abonelik hizmetini ertelemek istediğini belirtmişti. İlk hizmetinin başarısız olmasının ardından şirket abonelik sistemi için yeni denemelere başlamıştı. Şu anda ise sistemi geri getirecek bir çözüm yolu olduğunu söyledi.

The Information’un yazısına göre Musk, Blue aboneliğini internet üzerinden satın almak isteyen kullanıcılara 8 dolardan sunacağını, ancak aboneliği App Store’dan satın alacak herkes için fiyatın aylık 11 dolara yükseltileceğini söyledi.

Bilindiği üzere App Store, uygulama gelirlerinden %30’luk bir kesinti yapıyor ve sıkı bir denetim gerektiriyor. Fakat bu ücret tek seferlik satın alımlar ve abonelikler için geçerli.

Musk, Apple’ın bu ücretlendirme sistemini daha öncelerinde de eleştirmişti.

App Store’un mevcut kesintilerine göre fiyatın normalde 10.38 dolar olması gerekiyordu. Bu ücretin ise şu anda 11 dolar olarak belirlendiği görülüyor. Bu kararın alınmasının asıl sebebi ise, Apple’ın son zamanlarda yaptığı fiyatlandırma sayesinde geliştiricilerin App Store’da yayınladıkları uygulamalar için fiyat belirlemeyi kolaylaştıracak kapsamlı değişiklikleri.

Apple’ın bu fiyatlandırma esnekliği uygulama ve oyun geliştiricilerinin döviz kurlarına göre daha uygun bir fiyat belirlemelerini sağlıyor.

Bu değişiklikler Twitter Blue aboneliğinin App Store’daki ücretinin de daha esnek ayarlanabilmesine olanak sağlayacaktır.