Anasayfa Haber Dünyanın İlk 600 Hz Oyuncu Laptopu Sergilendi

Dünyanın İlk 600 Hz Oyuncu Laptopu Sergilendi

Ekran üreticisi BOE, Çin’de düzenlenen Dünya Ekran Endüstrisi Konferansı’nda dünyanın ilk 16 inç 600 Hz yenileme hızına sahip ekranını duyurdu. BOE, LCD ekranın paneli ya da çözünürlüğü hakkında henüz herhangi bir detay paylaşmış değil.

BOE’nin üretmiş olduğu yeni panel, şu anda piyasada bulunan en yüksek yenileme hızına sahip ekran. Bu yılın başlarında Alienware, 480 Hz yenileme hızına sahip dizüstü bilgisayarını piyasaya sürmüştü. Ayrıca firmanın halihazırda satışta bulunan 360 Hz ekran yenilemeye sahip monitörleri de bulunuyor.

BOE 600 Hz Panel
Dünya Ekran Endüstrisi Konferansı’nda gösterilen 600 Hz ekrana ve NVIDIA RTX GPU etiketine sahip dizüstü bilgisayar.

Piksel yanıt sürelerinin bu kadar yüksek bir yenileme hızına ayak uydurup uydurmayacağı henüz merak konusu. Ayrıca kullanıcıların bu farkı nasıl hissedecekleri de henüz belli değil. Bilindiği üzere ekran yenileme hızını 60 Hz’den 120’ye çıkarmak, görüntülenen kareler arasındaki süreyi yaklaşık 8.3 ms azalttığından dolayı büyük bir fark yaratıyordu. Bu durumda 300 Hz’den 600’e geçmek yalnızca 1.6 ms’lik bir iyileşme sağlayacağı için büyük bir fark göstermeyebilir.

BOE, aynı etkinlikte, maksimum 1.500 nit parlaklığa ve 2.000 karartma bölgesine sahip 86 inç Mini LED TV paneli de dahil olmak üzere birkaç ilginç ekran daha sergiledi.