Anasayfa Haber Intel B760 Anakartlar Yüksek Fiyatlarla Piyasaya Çıkabilir

Intel B760 Anakartlar Yüksek Fiyatlarla Piyasaya Çıkabilir

Intel’in önümüzdeki ay daha uygun fiyatlı 13. Nesil Raptor Lake işlemcilerini tanıtacağını birçok kez belirtmiştik. 65W TDP’li işlemcilere B760 gibi anakartlar eşlik edecek. Kötü haber şu ki, B760 yonga setli anakartlar B660 serisine göre daha pahalı olacak.

ITHome, güncel anakartlar fiyatlarının önceki nesil B660 platformuna göre %10 artacağını bildiriyor. Hem 600 hem 700 serisinin 12. Nesil Alder Lake ve 13. Nesil Raptor Lake işlemcileri desteklediğini baştan belirtelim. Yeni nesilde bir takım güncellemeler yapılacaktır, ancak kullanıcıların seçiminde fiyatlar da önemli rol oynayacak gibi görünüyor.

B760 yonga setiyle ilgili pek fazla bilgimiz yok. Tek bildiğimiz şey, B760 ve B660 özelliklerinin büyük ölçüde aynı kalacağı. Yüksek ihtimalle PCIe Gen 4 ve PCIe Gen 3 bağlantılarında bazı değişiklikler yapılacak. Gen 3 şeritlerinin sayısı sekizden dörde inecek, ancak Gen4 şeritlerinin sayısı altıdan ona çıkacak. Özetleyecek olursak, B760 anakartlar daha fazla PCIe 4.0 cihazı çalıştırabilecek. Öte taraftan, anakartın üreticisine ve modele bağlı olarak bağlantılar farklılık gösterebiliyor.

B760 anakartlar, fabrika çıkışlı olarak Raptor Lake desteği sunan BIOS’larla gönderilecek. 600 serisinde ise her zaman olduğu gibi BIOS güncellemeleri yapmak gerekecek. Sonuç olarak, bu fiyat artışları kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek.