Anasayfa Haber Netflix Şifre Paylaşımı Engellemesi 2023’ün Başlarında Başlıyor

Netflix Şifre Paylaşımı Engellemesi 2023’ün Başlarında Başlıyor

Netflix Şifre Paylaşma

Netflix hesabını ücretsiz olarak paylaşma dönemi 2023’ün başında sona eriyor. Netflix, en son kazanç raporunda, 2023’ün başlarından itibaren bir Netflix hesabını paylaşmanın ek ücrete tabi olacağını duyurdu.

Netflix bu değişimi, “hesap paylaşımından para kazanmak için düşünceli bir yaklaşım” olarak değerlendiriyor. Yeni değişikliğin bazı bölgelerde test aşamasından sonra gelecek yıl daha fazla kullanıcıya sunulacağını belirtelim.

Uygulanacak yeni özelliğin detaylarına dair henüz herhangi bir bilgi yok. Bu nedenle hesap paylaşmanın ne kadara mal olacağı da henüz bilinmiyor. Ancak Netflix, bununla beraber bir profil aktarma özelliğinin de geleceğini doğruladı. Örnek olarak; ebeveyn üyeliğinde bir profiliniz varsa, bu profili kendi yeni hesabınıza aktarabileceksiniz.

Bununla beraber, daha önceden Netflix aboneliğe sahip olan bir kullanıcı, sizi kendi planına dahil etmek istediğinde aynı hesap üzerinden bir alt hesap oluşturabilecek.

Netflix, bu profil aktarma özelliğinin kullanıcılar arasında popüler olabileceğini söylüyor. Ayrıca şirket, bu özellik hakkında “İnsanlar taşınır. Aileler büyür. İlişkiler biter. Ancak bu yaşam değişiklikleri boyunca, Netflix deneyiminiz aynı kalır.” yorumunda bulundu.

Parola paylaşım değişiklikleri Arjantin ve Honduras da dahil olmak üzere bazı ülkelerde zaten kullanıma sunuldu. Şimdiye kadar dünya çapında toplamda 100 milyon Netflix hesabının şifre paylaştığı bildirildi. Bu nedenle Netflix’in şifre paylaşan üyelerden ekstra ücret talep ederek bu sorunu çözmesi büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

Şirket, tüm bunlarla birlikte son üç ayda platforma yaklaşık 2.4 milyondan fazla üyenin katıldığını bildirdi. Netflix şu anda dünya çapında 223 milyon aboneye sahip.