Anasayfa Haber Tesla Model S ve X İçin Steam Entegrasyonu Duyuruldu

Tesla Model S ve X İçin Steam Entegrasyonu Duyuruldu

Tesla Steam

Elon Musk, Şubat ayında Twitter üzerinden Tesla araçlarına Steam’i getirmek için çalıştığını açıklamıştı. Şimdi ise şirket, tatil güncellemesinin bir parçası olarak Model S ve X arabalarının en son modelleri için resmi olarak Steam entegrasyonunu başlatıyor. Özelliğin tanıtım videosunda, Tesla’nın Steam Beta çalıştıran bilgi-eğlence sistemini ve hatta Cyberpunk 2077 gibi grafiksel olarak zorlu oyunları görebiliyorsunuz.

Her iki modelin bilgi-eğlence sistemi, PlayStation 5’in arkasındaki teknoloji olan AMD’nin RDNA 2 GPU’larını ve AMD’nin Ryzen çiplerini kullanıyor. Tesla, son birkaç yıldır araç içi oyun kütüphanesini oluşturuyor ve Cuphead, PUBG Mobile ve Fallout Shelter gibi oyunları sunuyor. Tesla, Steam’i araçlarına getirerek büyüyen listeye daha fazla oyun getirmek için kolları sıvadı. Otomobil üreticisi yaptığı duyuruda, entegrasyonun söz konusu otomobillere binlerce oyun getireceğini söyledi.

Tesla, daha önce insanların araba kullanırken bile oyun oynamasına izin verdiği için ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile sorun yaşamıştı. Bununla birlikte, ajansın soruşturmasının ardından özelliği devre dışı bıraktı. Bu nedenle insanlar büyük olasılıkla araçlar hareket halindeyken Steam oyunları oynayamayacak.

Steam entegrasyonuna ek olarak Tesla’nın tatil güncellemesi, sahiplerine bilgi-eğlence sistemleri için Apple Music entegrasyonuna erişim sağlıyor.