Anasayfa Haber Tesla, Güney Kore’de 2.2 Milyon Dolar Ceza Aldı

Tesla, Güney Kore’de 2.2 Milyon Dolar Ceza Aldı

Tesla Güney Kore

Tesla, Güney Kore’de ülkenin reklam yasalarını ihlal ettiği için 2.8 milyar won yani yaklaşık 2.2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bloomberg‘in haberine göre Tesla, elektrikli araçlarının sürüş menzili ve şarj hızı ile yakıt maliyetlerinde tahmini tasarruf hakkında yanlış iddialarda bulundu.

Reklam, Adil Ticaret Komisyonu soruşturmasını başlattıktan sonra geçen Şubat ayında Tesla tarafından Kore web sitesinde değiştirildi. Para cezası ise reklamın ilk etapta olası müşterileri yanıltmasından dolayı verilmiş durumda

2.8 milyar wonluk para cezasına ek olarak düzenleyici kurum, iptal politikası hakkında yeterli bilgi sağlayamadığı ve elektronik ticaret yasasını ihlal ettiği için Tesla’ya fazladan 1 milyon won uygulayacak. Komisyon, Tesla’ya ortaya çıkan endişeleri nasıl giderebileceğini açıklayan bir bildirim göndermeyi planladığını söyledi.

Tesla, 2022 4. çeyrek ve 2022 tam yıl üretim ve teslimat rakamlarını yayınladı. Rapor, teslimatların 2022’de yalnızca yüzde 40 arttığını, bunun şirketin öngördüğü yüzde 50 hedefinin altında olduğunu ortaya koydu.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version