Anasayfa Haber Microsoft, Windows Grafik ve Ses Sürücülerini Geliştirmek İçin Çalışıyor

Microsoft, Windows Grafik ve Ses Sürücülerini Geliştirmek İçin Çalışıyor

Microsoft’un Başkan Yardımcısı ve Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, 2022 Computex etkinliğinde Windows 11’in yüksek kaliteye sahip olmasını sağlamak için çalıştıklarını belirtmişti. Yeni işletim sistemiyle birlikte yapılan değişiklikleri zaten sürekli olarak sizlerle paylaşıyoruz. Görünüşe göre Microsoft, sürücü değerlendirme prosedürlerini güncellemeye devam ederken Windows’u birçok yönden desteklemeyi hedefliyor.

Microsoft’ta Baş Program Yöneticisi olan Garrett Duchesne, yakın zamanda ses ve görüntü sürücüleriyle ilgili iyileştirmelere odaklanan bir blog gönderisi yayınladı. Yeni sürücü değerlendirme yöntemi, Netflix ve farklı uygulamalarda yazılım tabanlı DRM içeriğini oynatırken yaşanan sürücü zaman aşımı sorunlarını gidermeye yardımcı olacak.

Bunun yanı sıra şirket, Audio Processing Object veya APO (yazılım tabanlı Digital Signal Processing) çökme senaryolarını tekrardan ele almak istiyor. Microsoft’un tespitlerine göre, çeşitli önlemler alınmasına rağmen hem video hem ses sürücüleriyle ilgili birçok sorun yaşanıyor. Yazılım devi ise hataları en aza indirmek için sorunları keşfettiği mekanizmaları güçlendirecek, önlemleri artıracak ve daha kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunacak.

Windows Ses ve Grafik ekipleri, sürücü kalitesini değerlendirme yeteneklerini geliştirmek için yeni makine önlemleri geliştirdi. Yeni önlemler şu anda değerlendirme aşamasında ve Şubat 2023’te Driver Shiproom yayınlama kararlarında faaliyete geçirilecek.

Aslında Microsoft’un kayıtlarında özel bir işletim sisteminden bahsedilmemiş. Yani geliştirmeler muhtemelen hem Windows 10 hem Windows 11 için geçerli olacak.