Anasayfa Haber MSI, Secure Boot Hatasını Düzeltmek İçin Yeni Güncelleme Hazırlıyor

MSI, Secure Boot Hatasını Düzeltmek İçin Yeni Güncelleme Hazırlıyor

MSI, çok sayıda AMD ve Intel anakartı etkileyen Güvenli Önyükleme (Secure Boot) hatası için düzeltme yayınlayacağını bildirdi. Şirket şu sıralar sorunları gidermek için çalışmaya devam ediyor. Yakında yayınlanması beklenen yeni üretici yazılımı hatayı düzeltecek ve daha sıkı güvenlik ayarları uygulayacak.

Son zamanlarda MSI’ın ürün yazılımındaki küçük bir hata nedeniyle yanlışlıkla Secure Boot işlevselliğinin bozulduğu keşfedilmişti. Üretici, “Image Execution Policy (Görüntü Yürütme Politikası)” ayarını “Always Execute (Her Zaman Yürüt)” olarak yapılandırdı ve böylece Secure Boot varsayılan ayarlar altında etkisiz hale geldi. Hatayı çözmek için uğraşan MSI, varsayılan ayar olarak “Deny Execute (Yürütmeyi Reddet)” özelliğini kullanan yeni bir firmware yayınlayacak.

MSI’ın yeni üretici yazılımı Güvenli Önyükleme işlevini tamamen geri getirecek olsa da, kullanıcılar yine BIOS’a girip ayarlarda değişiklik yapabilecek. Şirket maalesef yeni yazılımın yayınlanacağı bir tarih tarih vermedi. Ancak sorun gerçekten ciddi, bu nedenle yamanın gelmesi uzun sürmeyecektir.