Anasayfa Haber Snapdragon 8cx Gen 4 Özellikleri Ortaya Çıktı

Snapdragon 8cx Gen 4 Özellikleri Ortaya Çıktı

Snapdragon 8cx Gen 4

Qualcomm, 2021’in sonunda Windows on ARM cihazlar için ilk 5nm yonga seti olan Snapdragon 8cx Gen 3’ü tanıtmıştı. Şimdi ise Qualcomm Nuvia’yı satın aldı ve Snapdragon 8cx Gen 4 modelini duyurmaya hazırlanıyor. Daha önceki sızıntılarda şirketin 12 çekirdekli bir çip üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Ünlü sızıntı uzmanı Kuba Wojciechowski‘ye göre bu 12 çekirdeğin 8 tanesi performans 4 tanesi ise verimlilik çekirdeği olacak. Çipler Nuvia’nın Phoenix tasarımını kullanacak ve “Oryon” kod adıyla görücüye çıkacak. Snapdragon 8cx Gen 4, GPU kısmında ise Adreno 740’ı kullanacak ve PCIe 4.0 destekleyecek.

Snapdragon 8cx Gen 4 OryonAyrıca çipte Wi-Fi kartı ve modem gibi çevre birimleri için PCIe 3.0 desteği bulunuyor. Kablolu bağlantı seçenekleri ise bir hayli geniş; İki USB 3 10 Gbps bağlantı noktasının yanı sıra DP 1.4a ile üç adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası mevcut. Görüntü kısmında ise çip 4K/120 FPS’e kadar video kodu çözmeyi ve AV1 dahil olmak üzere farklı kodeklerde 4K/60 FPS’e kadar kodlamayı destekleyecek.

Snapdragon 8cx Gen 4Snapdragon 8cx Gen 4’ün 2024 yılında çıkmasını ve Windows laptoplar ile tabletlere güç vermesini bekliyoruz. Qualcomm bu yıl içinde çip hakkında daha fazla bilgi verme sözü verdi. Peki siz Snapdragon 8cx Gen 4 hakkında ne düşünüyorsunuz?