Anasayfa Haber Intel, 12. Nesil İşlemcilerinde %20 İndirim Yapmayı Planlıyor

Intel, 12. Nesil İşlemcilerinde %20 İndirim Yapmayı Planlıyor

Intel, CES 2023’te duyurduğu yeni 13. Nesil Core işlemcileriyle birlikte Raptor Lake platformunu genişletmişti. Rekabeti elden bırakmayan AMD ise düşük bütçeli Ryzen 7000 işlemcilerini piyasaya sürdü. Bir süredir AMD cephesinde uygulanan indirimlerden bahsediyoruz. Görünüşe göre Intel de bazı yongalarında indirim yapacak, ancak bu indirim eski nesil için geçerli.

Mavililer, isimsiz endüstri kaynaklarından gelen bilgilere göre 12. Nesil “Alder Lake” işlemcilerinin fiyatını düşürmeye karar verdi. Tayvanlı DigiTimes, Intel’in PC ortakları için Alder Lake CPU’larında %20’ye varan indirim yapacağını söylüyor. Şirketin amacı, fiyat indirimleriyle birlikte siparişleri teşvik etmek ve talebi artırmak. Dahası, fiyat düşüşlerinin hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar işlemcilerini etkileyeceği belirtilmiş.

Raporlara göre Intel’in elinde yüksek CPU stoğu var. Öte yandan, müşterilerin stoklarını oldukça düşük seviyelere indirdiği tahmin ediliyor. Intel yönetimi, Alder Lake çip fiyatlarını %20 indirerek stokları temizlemek istiyor.

İşler Yolunda Gitmiyor

Mavi takımda soğuk rüzgarlar esiyor. Intel, tüm çalışanları için maaş ve ikramiyelerde geniş kapsamlı kesintiler yapacağını doğrulamıştı. Ayrıca şirket geçen hafta son yılların en büyük kaybını açıkladı. Bunun yanında, Intel’in İsrail’deki IDC21 ve Oregon’daki Hillsboro Mega Lab gibi Ar-Ge genişleme planlarını iptal ettiğini öğrendik.