Anasayfa Haber Samsung Galaxy S23 Serisi, 2028’e Kadar Güncelleme Alabilir

Samsung Galaxy S23 Serisi, 2028’e Kadar Güncelleme Alabilir

Galaxy S23 Yazılım Güncellemeleri

Samsung’un en yeni Galaxy S23 serisi, şirketin Android 13 tabanlı One UI 5.1 arayüzü ile birlikte gönderilecek. Peki, Galaxy S23 ne zamana kadar yazılım güncellemeleri alacak?

Şu anda Samsung, herhangi bir Android akıllı telefon üreticisi için en iyi yazılım desteğini sunuyor. Şirketin belirli telefonları, Galaxy S23 de dahil olmak üzere dört büyük işletim sistemi güncellemesi alacak. Bunun anlamı, Google’ın her zamanki yazılım adlandırma şemasına bağlı kaldığını varsayarsak, Samsung’un bugün duyurduğu akıllı telefonlar için Android 17 desteğini sunacağı. 2026 ise bu cihazların yıllık büyük güncellemeler alacağı son yıl olacak.

O zaman bile Samsung, Galaxy S23 ailesini güvenlik güncellemeleri şeklinde desteklemeyi planlıyor. Bu nedenle Galaxy S23 serisinin 2028’e kadar güncelleme almaya devam etmesi mümkün. Galaxy S23 eskimeye devam ettikçe, bu güvenlik güncellemeleri aylık, ardından üç aylık güncellemelere geçecek ancak tabii ki karar Samsung’a ait.

Şimdiye dek başka hiçbir Android telefon üreticisi, Samsung’un yazılım çabalarına yetişemedi. Mobil işletim sistemini geliştirmekten sorumlu Google bile Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için yalnızca üç yıllık büyük yıllık güncellemeler sağlayacak.