Anasayfa Haber Ücretsiz Windows 11 Sanal Makineleri 22H2 Sürümüne Güncellendi

Ücretsiz Windows 11 Sanal Makineleri 22H2 Sürümüne Güncellendi

Microsoft, indirebileceğiniz ve sınırlı bir süre için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz güncel Windows 11 sanal makinelerini (Windows 11 geliştirme ortamı) piyasaya sürdü. Kullanıma sunulan son sürüm, bir etkinleştirme anahtarı satın almadan tüm Windows 11 özelliklerinin yanı sıra çeşitli geliştirici araçlarının kullanılmasına imkan tanıyor.

Microsoft’un resmi Windows 11 sanal makineleri dört tür sanallaştırma yazılımı için mevcut: VMWare, ikinci nesil Hyper-V, VirtualBox ve Parallels. Windows 11 Enterprise, UWP’li Visual Studio 2022 Community Edition, .NET Desktop, Azure, C# iş yükleri için Windows App SDK, Windows Subsystem for Linux with Ubuntu, Windows Terminal ve Geliştirici (Developer) modunu içeriyor. Önceden oluşturulan sanal makineler, bir sanal makine kurmak ve SDK’ları (yazılım geliştirme kitleri) manuel olarak indirmek için fazla zaman harcamadan Windows uygulamaları oluşturmak için pratik bir yol.

Önemli bir noktaya değinecek olursak, Windows 11 geliştirme ortamı artık Windows 11 sürüm 22H2 (2022 Güncellemesi) ile birlikte geliyor. Geliştiriciler ve meraklı kullanıcılar, özellik güncellemelerini manuel olarak yüklemeden veya bilgisayarlarını Windows 11 22H2’ye yükseltmeden Microsoft’un en son işletim sistemindeki yenilikleri kontrol edebilecek.

Microsoft’un Windows 11 sanal makineleri için 20 GB’lık boş alan gerekiyor. Bunları 12 Nisan 2023 tarihine kadar kullanabilirsiniz. Ancak Microsoft, büyük olasılıkla mevcut sürümler son kullanma tarihlerine ulaşmadan önce daha yeni sürümler yayınlayacak. İndirme bağlantıları ise hemen aşağıda: