Anasayfa Haber Elon Musk, Twitter’daki Eski Mavi Tikler İçin Yine Uyardı

Elon Musk, Twitter’daki Eski Mavi Tikler İçin Yine Uyardı

Elon Musk Twitter Mavi Tik

Elon Musk eski mavi tiklerin yakında kaldırılacağını söyledi. Bu anlamda Musk, eski Twitter rejimi kapsamında doğrulama alan kişilerin yakında bunları kaybedeceklerine dair son uyarıda bulunmuş durumda.

Milyarder girişimci, “Eski mavi tikler yakında kaldırılacak. Bunlar gerçekten yozlaşmış olanlar.” diye yazdı. Twitter CEO’sunun duyurusu, platformda doğrulamanın bir şaka haline geldiğini ve “doğrulama tikinin cazibesini kaybettiğini” söyleyen başka bir tweet’e yanıt olarak geldi.

Bunun Musk’ın eski mavi onay işaretlerini kaldırmakla tehdit ettiği ilk sefer olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Kendisi Aralık ayında bunların “birkaç ay içinde” kaldırılacağı konusunda da uyarmıştı.

Twitter’ın eski yönetimi altında doğrulama, diğer hesaplarla karıştırılmaması için önemli kamuya mal olmuş kişileri tanımak üzere şirketin kendisi tarafından gerçekleştirilen ücretsiz bir süreçti. Geçen yıl Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra, Musk’ın yaptığı en büyük değişikliklerden biri, insanların veya şirketlerin kendi mavi doğrulama onay işaretlerini ayda 8 dolara satın alabilecekleri bir Twitter Blue abonelik planı başlatmak oldu. Öte yandan, insanlar büyük şirketleri taklit etmeye başlayınca Twitter Blue’nun başı hızla belaya girdi.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version