Anasayfa Haber Windows 11 RGB Kontrolü Yapacak

Windows 11 RGB Kontrolü Yapacak

Microsoft, üçüncü taraf uygulamaları yüklemeden çevre birimlerinizdeki RGB ışıklarını kontrol etmenizi sağlayacak yeni bir özellik sunmaya niyetleniyor. 25295 numaralı yapıya geçen Insider kullanıcıları, Windows 11 Ayarlar uygulamasında farklı şeyler keşfetti.

Microsoft henüz konudan hiçbir yerde bahsetmiş değil. Gizlenen özellikten kısaca bahsedecek olursak, RGB aydınlatmaya sahip donanımlarınızı Kişiselleştirme bölümünden kontrol edebileceksiniz. Burada desteklenen tüm cihazlar listelenecek ve parlaklık, aydınlatma efekti, efekt hızı ve renk gibi çeşitli ayar seçenekleri sunulacak.

RGB kontrol özelliği şu anda Windows 11 yapılarında gizlenmiş durumda. ViveTool uygulamasıyla etkinleştirmek mümkün, ancak çeşitli hatalarla karşı karşıya kalabileceğinizi tekrar hatırlatalım. Sistemin mümkün olduğunca hatasız kalmasını sağlamak için kararlı Windows 11 sürümleri kullanmak en iyisi.

Windows 11 Build 25295: Aydınlatma Ayarları Nasıl Etkinleştirilir?

  • GitHub’dan ViveTool‘u indirin ve uygulamayı açın.
  • Win + X tuşlarına basın ve Windows PowerShell’i (Yönetici) açın.
  • Ctrl + Shift + 2 kısayoluyla veya pencerenin üst kısmındaki aşağı ok düğmesine tıklayarak Windows Terminali’ni Komut İstemi profiliyle değiştirin.
  • CD komutuyla ViveTool dosyalarını içeren klasöre gidin. Örneğin: ViveTool, C:\Vive klasörünün içinde yer alıyorsa “CD C:\Vive” yazın.
  • “vivetool /enable /id:35262205” yazın ve Enter’a basın.
  • “vivetool /enable /id:41355275” yazın ve Enter’a basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Not: “vivetool /enable” komutlarındaki “enable” bölümünü “disable” yaparak özelliği tekrar kapatabilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Bu gerçekten güzel bir geliştirme olur. Artık kasasından tut, klavyesine, mouse’una hatta ram’ine kadar rgb. Her markanın da iyi olduğu farklı ürünler var. İnsanlar farklı farklı yazılımlar çalıştırmak, kullanmak zorunda kalıyorlar. Bunları tek çatı altına toplamak pc’yi ve kullanıcıyı önemli bir yükten kurtarır

  2. Her parçanın kendi uygulaması ile uğraşmaktansa tek bir uygulama ile kontrol edebilir miyim diye ararken SignalRGB uygulamasını bulmuştum. An itibari ile SignalRGB, bir çok markanın klavyesinden ekran kartına, led şeridinden Argb fanlara kadar ışıklandırmasını senkronize şekilde kontrole edebiliyor. Microsoft’tan da buna benzer bir şey beklerim. Hali hazırda tek programla 4 fanın, ekran kartımın, mouse’umun ve 2 led şeridimin ışıklandırmasını tek seferde değişirebiliyorum. Sadece bu açıdan bile bakarsak Microsoft’un SignalRGB ile rekabet etmesi çok zor.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version