Anasayfa Haber Xiaomi, Dünyanın En Büyük Beş Otomobil Üreticisinden Biri Olmayı Hedefliyor

Xiaomi, Dünyanın En Büyük Beş Otomobil Üreticisinden Biri Olmayı Hedefliyor

Xiaomi Otomobil

Xiaomi CEO’su Lei Jun, şirketin geleceğe yönelik tutkusunun ilk beş otomobil üreticisi arasında yer almak olduğunu söyledi. Xiaomi, 20 yıl sonra oraya ulaşmak için gereken her şeye sahip olduğuna inanıyor.

Lei Jun, Xiaomi Auto’nun Çin’deki rekabetin yaklaşık 6-7 yıl gerisinde olduğunu kabul ediyor ve ilk sürümün ortaya çıkış tarihi olarak 2024 belirlenmiş. Şirket, yazılım ve genel kullanıcı deneyimi konusunda büyük bir uzmanlığa sahip olduğundan, hızla yetişmek için buna güveniyor. Aslında Lei Jun, geliştirmenin yazılım kısmının bugünlerde tartışmasız daha önemli olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz yıl, Xiaomi Auto 439 milyon dolarlık yatırım yaptı, 2.300’den fazla Ar-Ge personeli aldı ve şirketin ilk arabası şimdiden kış testine girdi. Bu yüzden işler hızlı ilerliyor gibi görünüyor.

Xiaomi’nin vizyonu; akıllı telefonlar, akıllı evler ve arabalar dahil hayatımızdaki tüm cihazlarda sorunsuz entegrasyon sunmak. Xiaomi’nin tüketici elektroniğindeki başarısını temel alan Lei Jun, dünya çapında bu kadar çok mağaza ve perakende bağlantısıyla yeni arabayı pazarlamanın zor olmayacağına inanıyor.