Anasayfa Haber NetEase Games’in Quantic Dream Satın Alımı Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

NetEase Games’in Quantic Dream Satın Alımı Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

NetEase Games Quantic Dream

Çinli oyun yayıncısı NetEase Games tarafından Quantic Dream’in satın alındığı geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı. Bu, Quantic Dream’i Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls ve Heavy Rain oyunlarının arkasında NetEase’in bir yan kuruluşu olan ilk Avrupa stüdyosu konumuna getiriyor. Bu aynı zamanda NetEase’in küresel planları için de ilk adımı temsil edecek.

Insider Gaming bu satın alma işlemiyle ilgili yeni bilgiler keşfetti. Kaynaklarına göre NetEase, Quantic Dream’i yaklaşık 100 milyon euroya satın aldı. Ayrıca kaynaklar, Kurucu ve CEO David Cage’in aile üyeleriyle birlikte Quantic Dream’de %51 hisseye sahip olduğunu, yani alacağı ödemenin muhtemelen 50 milyon avro civarında olduğunu ortaya çıkardı.

Kaynaklar daha önce Quantic Dream’in Star Wars oyunu Star Wars Eclipse’in geliştirilmesiyle mücadele ettiğini ortaya çıkarmıştı. Şirket içi oyun motoruyla ilgili sorunların proje kapsamında olmadığı söylendi ve Paris stüdyosu için mevcut 90’dan fazla pozisyonla şirket içindeki işe alma sorunları sorun olmaya devam ediyor.

Quantic Dream, bahsi geçen Star Wars projesine ek olarak Parallel Studio’nun anlatı macera oyunu Under The Waves’i de yayınlıyor.