Anasayfa Haber Spotify, OpenAI Teknolojisini Kullanan DJ Özelliğini Duyurdu

Spotify, OpenAI Teknolojisini Kullanan DJ Özelliğini Duyurdu

Spotify DJ

Spotify, OpenAI teknolojisini kullanan yeni DJ özelliği ile kullanıcılarına çalma listeleri oluşturacak.

Şu anda beta sürümünde olan DJ özelliği için Spotify şu açıklamada bulundu: “DJ, en yeni müzikleri sıralayacak ve eski favorilerinizden bazılarına bakacak; hatta belki de yıllardır dinlemediğiniz o şarkıyı yeniden gün yüzüne çıkaracak. Ardından, beğenebileceğiniz şeyleri gözden geçirecek ve yalnızca sizin için seçilmiş bir şarkı akışı sunacak. Dahası özellik, geri bildirimlerinize göre dizilimi sürekli olarak yeniler.”

Çalma listeleri oluşturmanın yanı sıra bu özellik, şarkılara çalınmadan önce ve sonra yorum sunan yapay zeka sesli bir DJ bile oluşturacak. Yapay zeka sesi, Spotify’ın yöneticilerinden biri olan Kültürel Ortaklıklar Başkanı Xavier “X” Jernigan’a dayanıyor.

İlk olarak ABD ve Kanada’dan Android ve iOS’taki Spotify kullanıcıları artık Spotify müzik akışına gidip DJ kartında Oynat’a dokunarak bu özelliğe erişebilecek. Özelliğin oluşturduğu çalma listesi size uymuyorsa, uygulamanın sağ alt köşesindeki DJ düğmesine dokunabilirsiniz. Çalma listesi daha sonra farklı bir sanatçıya, türe veya ruh haline dönüşmüş olacak.

Bir yorum

  1. saçma sapan ve alabildiğine gerizekalıca şeyler yerine pandemi öncesi söz verdikleri ve söz verdikleri tarihin de üzerinden 1 yıldan fazla bir sürenin geride kaldığı kayıpsız ses desteğini hizmete sunsunlar.

    ya da sunmasınlar, sayelerinde Android ve PC ekosisteminde Apple Music kullanmaya başladım, bu kafayla ve bu gerizekalıca Z kuşağı eğleyici zırvalıklarla uğraşmaya devam ettikçe daha çoook kullanıcı kaybederler.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version