Anasayfa Haber Valve, 40 Binden Fazla Dota 2 Hilecisini Engelledi

Valve, 40 Binden Fazla Dota 2 Hilecisini Engelledi

Valve Dota 2 Hilecisi

Valve, popüler MOBA oyunu Dota 2’de açıkları kullanmaya çalışan hilecileri tespit etmek için çok ilginç bir yöntem kullandı. Oyunun resmi web sitesi, Valve’ın temelde hilecileri oyunun verilerini kontrol etmeye ikna ederek keşfedilen 40 binden fazla Dota 2 hesabını yasakladığını duyurdu.

Valve, bu Dota 2 hesapları tarafından kullanılan açıkların normal oyunda görülmeyen verileri kontrol edebildiğini söylüyor. Şirket, açıkların kullandığı sorunu düzelttiğini ancak aynı zamanda onları kullanan oyunculardan kurtulmaya karar verdiğini söylüyor. Valve, oyun için özel bir yama ile tam olarak hangi oyuncuların açıktan yararlandığını tespit edebildi.

Yamanın oyun istemcisi içinde, normal oyun sırasında asla okunmayacak ancak bu açıklar tarafından okunabilecek bir veri bölümü yaratıldığı ifade ediliyor. Valve, aynı şeyi yapabileceklerini düşünen diğer oyunculara bir uyarı göndermek için bu hilecileri nasıl bulduğunu açıklamak istediğini de sözlerine ekledi: “Oyun oynarken Dota istemcisinden veri okuyan herhangi bir uygulama çalıştırıyorsanız, hesabınızın Dota oynaması kalıcı olarak yasaklanabilir. Buna, tüm Valve rekabetçi etkinliklerinden men edilecek profesyonel oyuncular da dahildir.”