Anasayfa Video ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab İncelemesi

ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab İncelemesi

Asus’un yeni piyasaya çıkardığı ve tam anlamıyla tüy kadar hafif ancak bir o kadar da özelliklerle donatılmış yeni oyuncu faresi ROG Harpe Ace Aim Lab Edition‘ı ve beraber kullanılması için bu fareye özel olarak tasarlanmış ROG Hone Ace Aim Lab Edition mouse pad’le birlikte deneyimledik.

  • ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu faresi ve ROG Hone Ace Aim Lab Edition mouse pad’in fiyat bilgisi için bu linke tıklayabilirsiniz.

Özel Olarak Üretilmiş Sensör

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition piyasadaki en hafif farelerden birisi ve yalnızca 54g ağırlığında. Bu fare ayrıca 36.000 DPI hızlara çıkabilen ve tam tamına 650 IPS olan üstün bir sensörle birlikte geliyor. ROG Aimpoint adını taşıyan bu sensör, Asus tarafından özel olarak üretiliyor.

Oyuncular Düşünerek Tasarlanmış

Fare simetrik bir yapıya sahip, bu sayede her iki el ile de kullanılabilir. Ancak buna rağmen, genelde simetrik farelerde görülen ergonomik sorunlar bu farede yok denecek kadar az. Şaşırtıcı derecede konforlu bir tutuş sunabiliyor. Özellikle farenin tuşlarında yer alan eğimli tasarım tercihi bu konforu sağlayan en önemli etmen olabilir. Pençe ve avuç içi için ideal, hafifliği sayesinde parmak ucu tutuş biçimi için de uyumlu. Kısacası farenin hafifliği sayesinde, kullanıcıların “el büyüklüğü” bir değişken olmaktan adeta çıkmış.

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu faresi, Asus ROG Hone Ace Aim Lab mousepad’in üzerinde

Farenin tamamını kaplayan plastik yapı, pürüzlü bir yapıya sahip. Özellikle sağ ve sol taraflarda tırtıklı ve hisli yüzeyler sayesinde kavrama ve tutuş kuvvetlendirilmiş. Aslında kullanılan malzeme ve yapı elde terletme yapacak potansiyele sahip zira test için yaptığımız kullanımlar esnasında böyle bir durumla karşılaştık.

Ancak güzel haber şu ki, Asus bu gibi durumların önüne geçebilmek için kutu içeriğine, farenin kenar ve tuş kısımlarına yapıştırılabilen, kauçuk yüzeye sahip yapıştırmalar eklemiş. Eğer farenin kendi yüzeyinden memnun kalmazsanız, hem son derece sade tasarlanan fareyi renklendirmek, hem de tutuş hissiyatınızı artırmak için bu yapıştırmaları kullanabilirsiniz.

Özelleştirilebilir Makro Tuşları

Harpe Ace Aim Lab Edition, 2 tanesi harici geri kalanı normal fare tuşları olmak üzere 5 özelleştirilebilir tuşla birlikte geliyor. Oyuncu farelerinin temel tuşlarını özelleştirmek genelde pek tercih edilmez ama Asus bunu bir seçenek olarak sunmuş durumda. Eğer oyunlarda makro tuşu kullanan biriyseniz, muhtemelen solda yer alan harici 2 tuşu özelleştirmek isteyeceksiniz.

Farenin sol yüzünde yer alan makro tuşları

Bu tuşlar farenin “Aim Lab” özel versiyon olmasına bir gönderme olarak, açık mavi tonunda renklendirilmiş.

Öte yandan hafif eğimli bir yapıya sahip oldukları için, yoğun kullanım esnasında yanlışlıkla basmanız nispeten düşük bir ihtimal. Ayrıca hafif çıkıntılı yapıları sayesinde basmak istediğinizde size zorluk çıkarmıyorlar. Boyutları ve basım hissiyatları oldukça tatmin edici.

70 Milyon Basım Ömrüne Sahip Tuşlar

Oyuncu farelerinde en önemli unsurlardan bir diğeri kesinlikle orta (veya scroll) tuşudur. Harpe Ace’de bu tuş kauçuk bir yapıda. Böylece tekerleği hassas kullanmak kolay. Ayrıca kademe ayarı da gayet tutarlı çalışıyor, örneğin sayfa tararken aniden akma, fazladan döndürme gibi rahatsız edici şeyler söz konusu değil. Hissiyatı tok, kısacası kaliteyi hissettiriyor.

Farenin sağ ve sol tuşlarına yakından bakış

Aynı şekilde sağ ve sol tuşlarının basım hisside oldukça başarılı. Her şeyden önce bu tuşların basım mesafelerinin bir hayli kısa olduğunu söylemek gerekiyor. Bu da rekabetçi oyun oynayanların aradığı türden bir avantaj. Asus bu tuşlarda anahtar türü olarak kendi geliştirdiği “The ROG Micro Switch”leri kullanmış ve firmanın iddiasına göre bu switchlerin basım ömrü tam 70 milyon.

Speednova Kablosuz Teknolojisi

ROG Harpe Ace Aim Lab kablosuz bir fare ve Asus’un “Speednova” teknolojisini kullanıyor. Yine firmanın iddiasına göre bu teknoloji sayesinde gecikme süreleri bakımından sektörün en iyisi ve farenin yalnızca 0.84ms gibi olağanüstü bir gecikme süresine sahip olduğunu söylüyor. Bu sayede rekabetçi oyuncular da, rahatça kablosuz kullanmayı tercih edebilirler.

Kablosuz kullanımda pil süresi, kullanıcıların en çok dikkat ettiği unsurlardan birisidir. Bu bağlamda farenin 70 ila 90 saat arasında değişen bir kablosuz kullanım süresi olduğunu söylemek gerek. Bu da yine piyasadaki muadillerine kıyasla oldukça iyi bir değer. Üstelik Tip-C bağlantıya sahip olan farenin kutusundan çıkan örgü kablosu sayesinde şarj olurken de kullanılabilir. İsterseniz sıradan bir Tip-C kablosu ile de şarj edebilirsiniz.

Fareyle birlikte gelen kablosuz alıcı ve masaüstü uzatma aparatı

Kablodan laf açılmışken, kutu içeriğinde gelen son derece kaliteli, bir tarafı tip-c bir tarafı Tip-A ve 2.10 metre uzunluğunda örgü bir kablo yer alıyor. Kablonun kalitesi ve uzunluğu iyi ayrıca kablosuz kullanımda gerekli olan farenin alıcısını bu kabloya takıp, PC’nizden masa üzerine taşımak için küçük bir Tip-C’den Tip-A’ya çevirici de kutu içeriğine eklenmiş. Bu çeviricinin alt kısmı mousepad’e takabilecek şekilde tasarlanmış. (Toka veya ataç denilebilecek bir yapı.)

Üstelik kablosuz bağlantı için tek seçenek bu kablosuz alıcı değil. Eğer isterseniz fareyi, Bluetooth ile de bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Bluetooth 5.1 protokolünü kullanan fareyi bu mod da kullanmak için altındaki switch’i BT seçeneğine getirmeniz yeterli.

DPI Tuşu Farenin Altında

Farenin altına baktığımızda, bu switch dışında 2 adet daha tuş görüyoruz. Bunlardan birisi Bluetooth için pair tuşu diğeri ise fare için belirlenen farklı DPI seçenekleri arasında geçiş yapmaya yarıyor. DPI değişikliğini hızlı yapmak isteyenler için bu bir handikap olabilir, bu tuş farenin üst tarafında, daha kolay bir yere konumlandırılabilirdi.

Birçok işlevi kontrol etmenize yarayan tuşlar, alt yüzeye konumlandırılmış

Alt tarafta kullanılan teflon yüzeyler beyaz renkte ve oldukça kayganlar. Üstelik kutu içeriğinden yedek ayaklar çıkıyor. Bu ayaklardan bir tanesi farenin üst kısmındaki alanı tamamen teflonla kaplayabileceğiniz şekilde sunulmuş.

Yani nasıl bir kullanım yapmak istediğiniz size bırakılmış. Son olarak farenin USB alıcısı için de, alt tarafa konumlandırılmış bir saklama yuvası görüyoruz.

ROG Harpe Ace Aim Lab’e Özel Mousepad

Şimdi isterseniz, ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu faresiyle birlikte kullanılmak üzere özel olarak geliştirilen ROG Hone Ace Aim Lab Edition mouse pad’e gelelim. Bu mouse pad fareyle kullanım için ideal özelliklerle donatılmış, gerek ön yüzündeki kayganlık düzeyi gerekse de alt tabanının kaydırmazlık konusundaki başarısı ideal bir oyun deneyimi sunmayı vaat ediyor. Mouse pad’in fareyle uyumlu tasarımı ve üzerinde yer alan DPI cetvelinin hoş birer detay olduğunu da belirtmek gerek.

ROG Hone Ace Aim Lab Edition mousepad’in yüzeyi her tür fare için ideal

Özetle eğer rekabetçi FPS oyunlarını oynuyorsanız ve hafif fareleri tercih eden bir oyuncuysanız Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition fare ve ROG Hone Ace Aim Lab Edition mouse pad’i rahatlıkla tercih edebilirsiniz.