Anasayfa Haber Windows 11 Telefon Bağlantısı Uygulaması iPhone Desteği Kazanıyor

Windows 11 Telefon Bağlantısı Uygulaması iPhone Desteği Kazanıyor

Windows 11 Telefon Bağlantısı iPhone

Microsoft, Windows 11 işletim sistemindeki Telefon Bağlantısı uygulamasına iPhone desteği eklediğini duyurdu. Artık Phone Link uygulaması, iPhone kullanıcılarının telefon görüşmeleri yapmasına ve almasına, metin mesajları gönderip almasına ve bir iPhone’un bildirimlerini doğrudan bir bilgisayarda görüntülemesine olanak tanıyor.

Özellikle, uygulama Windows’a sınırlı iMessage işlevselliği getiriyor. Bir iPhone’u bir PC ile Bluetooth aracılığıyla eşleştirdikten ve iPhone’da bazı izinler verdikten sonra kullanıcılar Telefon Bağlantısı’nda iMessage ve SMS metin mesajları gönderip alabilecek. Ancak grup sohbetleri veya fotoğraf ile video gönderme desteği sunulmuyor.

Telefon Bağlantısı ayrıca, konuşmalar için tam mesaj geçmişinden yoksun ve gönderilen ve alınan tüm mesajları gri baloncuklar olarak görüntülüyor. Bu anlamda iMessage ve SMS metin mesajları ayırt edilmiyor.

Microsoft, Telefon Bağlantısı’ndaki iPhone desteğinin Geliştirme, Beta veya Sürüm Önizleme kanallarına kayıtlı Windows Insider üyelerinin bir kısmı için bu haftadan itibaren önizlemede sunulacağını söylüyor.