Anasayfa Haber 300 TB Kapasiteli SSD’ler Geliyor

300 TB Kapasiteli SSD’ler Geliyor

Çeşitli depolama çözümleri ve özel kurumsal sınıf SSD’ler üreten Pure Storage, 2026 yılına kadar 300 TB kapasiteye ulaşan sürücüler geliştirmeyi hedefliyor. Oldukça iddialı olan şirket CTO’su Alex McMullan, bir röportajda DFM kapasite yükseltme yol haritasını gösteren bir tablo sundu:

Önümüzdeki birkaç yıl için planımız sabit disk rekabetimizi yepyeni bir alana taşımak. Bugün 24 ve 48 TB’lık sürücüler gönderiyoruz. Accelerate konferansımızda bizden daha büyük ve daha büyük sürücü boyutlarıyla ilgili bir dizi duyuru bekleyebilirsiniz. 2026 yılına kadar ya da bu tarihten önce 300 TB sürücü kapasitesine sahip olmayı hedefliyoruz.

Pure Storage, temelde Pure’un FlashArray ve FlashBlade işletim sistemi Purity ile sistem genelinde flaş denetleyici işlevleri sağlayan NAND yonga koleksiyonuyla Direct Flash Module (DFM) adı verilen özel SSD’ler üretiyor. FlashBlade//S ve //E sistemleri 24 ya da 48 TB DFM’ler kullanmakta.

Önümüzdeki yıllarda 3D NAND flash üreticileri mevcut 200 katmanlı yongalardan 400/500 katmanlı yongalara geçerek depolama yoğunluğunu yeni zirvelere taşıyacak. Üreticiler teknolojilerini güncelledikçe Pure Storage da kendi teknolojilerini güncellemeye devam ediyor.

Pure Storage DFM SSD’ler, Toshiba ve Seagate’in kullanacağı yeni HDD’lerle karşılaştırıldığında, yüksek yoğunluklu 3D NAND yongalarla birlikte çok daha yüksek kapasitelere ve okuma/yazma hızları sunacak. Sürekli gelişen teknolojilerle birlikte SSD’ler artık kapasite bakımından da HDD’lerle karşılaştırılabilir hale gelecek.