Anasayfa Haber Radeon Sürücü Hatası Windows Kurulumunu Bozabiliyor

Radeon Sürücü Hatası Windows Kurulumunu Bozabiliyor

AMD Radeon 22.3.2

PCWorld, Radeon sürücülerinde işletim sistemi kurulumunu bozabilecek bir hatayı kapsayan makale yayınladı. AMD kullanıcıları bir süredir bahsi geçen sorun hakkında bildirimlerde bulunuyor. Şirketten bu zamana kadar ses çıkmamıştı lakin şimdi hataların varlığı resmi olarak doğrulandı.

PCWorld editörü Brad Chacos, AMD sürücülerini kurarken “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğini kullandığında çeşitli sorunlar yaşadı. Chacos sonrasında AMD ile iletişime geçti. Şirket bunun son derece nadir görülen bir sorun olduğunu kabul ediyor. Ancak yine de kullanıcıların AMD sürücülerini kurarken “fabrika ayarları” seçeneğini kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini söylüyor:

AMD Software: Adrenalin Edition yüklenmesi sırasında bir PC güncellemesi meydana gelirse çok az sayıda örnekte ortaya çıkabilecek bir sorun keşfettik ve aktif olarak araştırma yapıyoruz. Kullanıcıların, sürücüyü kurmadan önce tüm sistem güncellemelerinin uygulandığından veya duraklatıldığından ve AMD sürücü kurulum işlemi sırasında “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğinin işaretli olmadığından emin olmalarını öneririz. Sorunları mümkün olan en kısa sürede çözmeye kararlıyız. AMD Software: Adrenalin Edition ile ilgili sorun yaşadığınızda Bug Report Tool aracılığıyla her şeyi bize bildirmenizi istiyoruz.

Fabrika ayarları seçeneği bir yana, eş zamanlı olarak sistemi güncellememek de aynı derecede önemli. İşletim sistemi kurulumları genellikle sürücü güncellemeleriyle başlar. Bu bağlamda, yeni sürücüleri yüklemeden önce işlemlerin bittiğinden emin olmakta fayda var.

İşin kötü tarafı, hatalarla karşılaşan bazı kullanıcıların Windows yüklemeleri bozulduğunda yeni işletim sistemi kurulumu yaptığı söyleniyor. Belirttiğimiz gibi, bu çok nadir yaşanan bir sorun.