Anasayfa Haber Windows 11 Yapay Zeka Özelliği, Duvar Kağıtlarına Derinlik Katacak

Windows 11 Yapay Zeka Özelliği, Duvar Kağıtlarına Derinlik Katacak

Microsoft’un Bing yapay zekası, internette ve teknoloji dünyasında bir heyecan dalgası yarattı. Böylelikle arama motorunun kullanıcı sayısı da son birkaç hafta içinde katlanarak arttı.

Microsoft, görev çubuğundaki Bing AI kısayolu ve arka plan gürültü filtreleme dışında Windows 11’de yapay zeka çözümleri kullanmadı. Bunun dışında, geçtiğimiz haftalarda çoklu görevlerle ilgili yeniliklerin yapılacağını öğrenmiştik. Görünüşe göre yazılım devi son işletim sisteminde yapay zekadan daha fazla faydalanmaya başlayacak.

Windows 11 arka plan

Windows 11, yakında “yapay zeka destekli derinlik efektleri” adlı yeni bir özellik kazanıyor. Microsoft’un şirket içi yapay zeka çalışmalarından faydalanan özellik, arka plan görüntülerine derinlik katmak için yapay zekayı kullanabilir.

Yeni derinlik katma özelliğinin nasıl çalıştığını tam olarak bilmiyoruz. Test yapılarındaki referanslar ise şirketin duvar kağıtlarına yumuşak bir derinlik hissi ile ince, çok katmanlı bir estetik hissiyat getirmek istediğini gösteriyor. iOS’e benzer şekilde, Windows 11 de fotoğrafın bölümlerini bulanıklaştırmak ve odak alanını belirlemek için görüntüyle ilişkili derinlik bilgilerini kullanabilir.