Anasayfa Haber League of Legends 32 Bit Desteği Bitiyor

League of Legends 32 Bit Desteği Bitiyor

Riot Games, League of Legends’ın 32 bit işletim sistemlerine olan desteğini 4 Nisan 2023 tarihinden itibaren sonlandırıyor. Bu tarihten itibaren oyuncuların League of Legends ve Teamfight Tactics oynayabilmek için 64-bit Windows işletim sistemine sahip olmaları gerekecek.

Riot Games, halihazırda oyuncuların %99.9’unun 64 bit işletim sistemi kullandığını belirtiyor. Bu durumda zaten 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmayacak. Ancak 32 bit işletim sisteminde oynayan oyuncular, 13.7 yamasıyla beraber istemciye girdiklerinde, oyunun artık 32 bit sistemler için desteklenmediği mesajını görecekler.

League of Legends

Şirket, aldığı bu kararın League of Legends’ın geleceğe yönelik yatırımlarına katkı sağlayacağını söylüyor. Konuyla ilgili resmi açıklama ise şu şekilde:

32-Bit İşletim Sistemlerine Yönelik Desteğimizi Sonlandırıyoruz

32-bit Windows işletim sistemleri için desteğimiz 4 Nisan 2023’te sona eriyor. Bu tarihten itibaren League of Legends ve Teamfight Tactics oynamak için oyuncuların 64-bit Windows işletim sistemine sahip olması gerekecek. Ayrıntılar için lütfen minimum sistem gereksinimlerimize göz atın.

“Bu ne anlama geliyor?” “Bir şey yapmam gerekiyor mu?”

Oyuncuların %99,9’u halihazırda 64-bit işletim sistemine ve donanıma sahip. Bu oyunculardan biriyseniz 32-bit desteğimizin sona erdiğini fark etmeyeceksiniz ve herhangi bir eylemde bulunmanız gerekmeyecek. Ancak 32-bit işletim sisteminde oynayan oyuncular 13.7’den itibaren istemciye girdiklerinde istemcinin gelecekte onlar için çalışmayabileceğine dair bir mesaj görecek. 32-bit işletim sistemlerine yönelik desteğimizi tamamen sona erdirmeden önce bu bilgiyi ilgili oyunculara hem yama notları hem de başlatıcı aracılığıyla belli bir süre boyunca ulaştırmaya çalışacağız. Ancak gelecekte bu oyuncuların LoL oynamaya devam edebilmek için 64-bit uyumlu donanım ve işletim sistemine sahip olması gerekecek.

LoL ekibi bunu neden yapıyor?

Geçmişte verdiğimiz diğer kararlarda olduğu gibi (örn. XP ve Vista desteğini sonlandırmak), eski donanımları desteklemeye devam ederken yeni içerikler çıkarmaya devam etmek hem geliştirme hem de test açısından önemli bir yatırım gerektiriyor. Bu engellerden bazılarını kaldırarak hem yeni sınırları zorlamaya hem de oyunculara eğlenceli deneyimler sunabilmeye devam edebileceğiz. Bu geçiş sayesinde hangi alanlarda doğrudan iyileştirme sağlayacağımız konusunda şu anda kesin bir bilgi paylaşamıyoruz ancak bunun LoL’ün geleceğine yönelik sürekli yatırımlarımıza katkı sağlayacağından emin olabilirsiniz.