Anasayfa Haber Intel, Yanma Tehlikelerine Karşı ATX 12VHPWR Tasarımını Yeniliyor

Intel, Yanma Tehlikelerine Karşı ATX 12VHPWR Tasarımını Yeniliyor

12VHPWR - PCIe 5.0 güç bağlantısı.

GeForce RTX 4000 serisi ekran kartlarının piyasaya çıkışıyla birlikte yaşanan 16-pin 12VHPWR erime sorunlarına geri dönelim. Sayısız NVIDIA kullanıcısı, farklı sistem yapılandırmalarında adaptör yanma vakalarıyla karşılaşmıştı. Bir süre sonra PCI Express standardının belirleyicisi PCI-SIG bile resmi bir açıklama yapma gereği duymuştu.

Intel, konnektör bağlantısını ve kenetlenmesini iyileştirmek amacıyla 12+4 pin ATX 12VHPWR güç bağlantısının tasarımında, özellikle erkek konnektör için bir güncelleme hazırlıyor. Böylelikle güç bağlantıları bir araya geldiğinde daha birbirine daha iyi oturması sağlanacak ve potansiyel yanma/yangın tehlikesi en aza inecek.

Intel, Yanma Tehlikeleri İçin ATX 12VHPWR Bağlantı Tipini Yeniliyor

Erkek konnektörde yapılan tasarım revizyonu, cihazların dişi konnektörleriyle olan uyumluluğu aynı şekilde koruyacak. Bağlantıların pinleri, “üç çukurlu” bağlantıdan “itme yayı” tipi bağlantı tasarımına geçiş yapacak. Bu tasarım değişikliği, erkek konnektörü kablo bükülmesiyle çekme kuvvetlerinden kaynaklanan zayıflayan temaslara karşı çok daha dayanıklı hale getiriyor. Ek olarak, yeni tasarımda daha gelişmiş yapısal bütünlük sağlanacak. ATX 3.0 PSU standardı ve 12VHPWR bağlantısıyla ilgili tüm detaylara aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz: