Anasayfa Makale GeForce Experience ve Kontrol Paneli Birleşiyor: Nvidia App Nedir?

GeForce Experience ve Kontrol Paneli Birleşiyor: Nvidia App Nedir?

NVIDIA App beta

NVIDIA, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile birlikte NVIDIA Kontrol Paneli ve GeForce Experience’in yerini alacak NVIDIA App’i duyurmuş ve beta sürümünü kullanıma sunmuştu.

Peki NVIDIA App ile neler yapabiliyoruz?

NVIDIA App Özellikleri

Yeni kontrol yazılımı, şu anda GeForce Experience ile yapabildiğiniz her şeyi bünyesinde barındırıyor. Hatta bu sebeple GeForce Experience bilgisayarınızda kuruluysa, NVIDIA App’i kurduğunuzda GeForce Experience kaldırılıyor ve tek yazılım NVIDIA App haline geliyor. Ancak NVIDIA Kontrol Paneli henüz kullanımda.

Birleşik ekran kartı kontrol merkezine sahip olan uygulama, oyun ve sürücü ayarlarının tek bir yerden ince ayarına olanak tanırken, güçlü oyun kayıt araçlarına, performans izleme arayüzlerine ve GeForce RTX kullanıcıları için yenilikçi yeni yapay zeka destekli filtreler de içeren oyun geliştirme filtrelerine kolay erişim için yeniden tasarlanmış bir oyun içi arayüz sağlıyor. Bunlardan biri, bu tür görsel yükseltmelerle geliştirilmemiş PC oyunlarına Yüksek Dinamik Aralık desteği ekleyecek olan RTX HDR. Beta dönemi boyunca NVIDIA’nın “Shadowplay için AV1 desteği, ek DLSS kontrolleri, ekstra hız aşırtma seçenekleri ve daha fazlası” gibi özelliklerin eklenmesini içerecek bir yol haritası mevcut.

En sevdiğiniz oyunlar veya uygulamalar söz konusu olduğunda, Oyuna Hazır Sürücüler (Game Ready) ve Stüdyo Sürücüleri oyuncular ve içerik oluşturucular için en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. GeForce Experience kullanıcılarının en büyük isteği ise, sürücü güncellemelerinde nelerin düzeltildiğini ve yeni nelerin olduğunu görmek.

Yeni Sürücü sayfasında, “yenilikler” ve “düzeltilenler” gibi kolay taranabilir madde işaretlerinin yanı sıra oyun desteğine ilişkin hızlı belirtme çizgiler eklenmiş. Sürücüyle ilgili tüm makalelere tek bir sayfa üzerinden erişilebiliyor, böylece oyun duyuruları veya sürücüyle ilişkili teknolojiler hakkında bilgi edinebiliyorsunuz.

NVIDIA App Driver İndirme

Gelecekte uygulamaya Ekran ve Video ayarları da dahil olmak üzere NVIDIA Kontrol Paneli’nden daha fazla özellik eklenecek. GeForce Experience ve RTX Experience uygulamasından GPU hız aşırtma dahil daha fazla özellik de yolda.

NVIDIA App Grafik Ayarları

Diğer taraftan tüm özellikler yeni deneyime geçirilmeyecek. NVIDIA yeni uygulamada öncelikli hedeflerinin kullanıcı deneyimini geliştirmek, istemci performansını artırmak ve RTX inovasyonlarına öncülük etmek olduğunun altını çiziyor. Şirket bunu başarmak için özellikle iyi alternatiflerin mevcut olduğu durumlarda yeterince kullanılmayan birkaç özelliği kullanımdan kaldırma kararı almış. Bu anlamda kullanımdan kaldırma kararına, Twitch ve YouTube’da Yayın Yapma, Facebook ve YouTube’da Görüntü ve Video Paylaşma ve Fotoğraf Modu 360 ile Stereo çekimlerinin dahil olduğu paylaşılıyor.

NVIDIA App Ayarlar

NVIDIA App beta sürümünü buradan hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.