Anasayfa Haber Google Tensor G3, Cortex-X3 Çekirdeği ile Gelebilir

Google Tensor G3, Cortex-X3 Çekirdeği ile Gelebilir

Tensor G3, Google’ın yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonları Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinde kullanılması beklenen yonga seti olarak öne çıkıyor. G3’ün Mali GPU’dan uzaklaşacağı, Samsung ve AMD tarafından ortak geliştirilen bir Xclipse grafik birimine sahip olabileceği söyleniyor.

Ayrıca Tensor G3’ün G2’ye göre daha fazla çekirdeğe sahip olmasını bekliyoruz. Google Tensor G3, yaklaşmakta olan Snapdragon 8 Gen 3’te kullanılacak Cortex-X4 çekirdeğinin aksine, 3.09 GHz hızında çalışan Cortex-X3’e sahip olacak.

Google Tensor G3Cortex X3’e 2.65GHz’de çalışan dört Cortex-A715 performans çekirdeğiyle 2.10GHz’de çalışan ve güç tasarrufu çekirdeği olan Cortex-A510 eşlik edecek. GPU tarafındaki en büyük fark ise Samsung ve AMD tarafından ortaklaşa geliştirilen Xclipse 930 olacak.

Xclipse 930, performans olarak Mali GPU’ları geride bıraksa bile Google’ın Qualcomm, MediaTek ve Apple’ın yonga setlerine kıyasla ham performansa öncelik vermediğini düşünürsek bu performansın yeterli olacağını düşünüyoruz. Peki siz Google Tensor G3 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version