Anasayfa Haber Snapdragon 7+ Gen 2 Tanıtıldı

Snapdragon 7+ Gen 2 Tanıtıldı

Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm, yeni Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setini duyurdu. Yeni yonga seti önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri vaat ediyor. Ana Kyro CPU çekirdeği 2.91 GHz’de çalışıyor ve 1+3+4 CPU dizilimi Snapdragon 7 G1‘e kıyasla %50 performans artışı sağlıyor. GPU tarafında ise henüz adı açıklanmayan bir Adreno GPU bulunduğunu belirtelim. Bu grafik birimi 2 kat performans artışı vadediyor.

Platformun diğer özellikleri arasında, ön plandaki oyun sahnelerini yüksek çözünürlükte işleyen, güç ve kaynaklardan tasarruf etmek için arka planı düşük çözünürlükte bırakan “Otomatik Değişken Oranlı Gölgelendirme” özelliği mevcut.

Snapdragon 7+ Gen 2 ÖzellikleriSnapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürülen “Volumetric Rendering” özelliğinin de 7+ Gen 2’de kullanıldığını belirtelim. Bağlantı tarafında ise 4,6 Gbps’ye kadar indirme desteği sunan Snapdragon X62 5G Modem-RF kullanılıyor. Önümüzdeki günlerde yeni yongayı kullanan cihazların açıklanmasını bekliyoruz. Peki siz Snapdragon 7+ Gen 2 hakkında ne düşünüyorsunuz?