Anasayfa Haber Samsung Exynos Connect U100 Ultra Geniş Bant Çipi Duyuruldu

Samsung Exynos Connect U100 Ultra Geniş Bant Çipi Duyuruldu

Samsung Exynos Connect U100

Samsung Electronics tarafından Bluetooth, Wi-Fi ve ultra geniş bandı birleştiren düşük menzilli iletişim çözümleri için yeni bir Exynos Connect markası tanıtıldı. Ailede piyasaya çıkan ilk çip, mobil ve otomotiv cihazları için ultra geniş bantlı bir çip olan Samsung Exynos Connect U100 olarak karşımıza çıkıyor.

Exynos Connect U100, kısa menzilli iletişimler için geniş bir frekans spektrumunu kolaylaştıran düşük güçlü bir işlemci. Uzun menzilli aktarımlardan vazgeçmek, düşük güç tüketiminde hızlı veri aktarımlarına ve son derece yüksek uzamsal ve yönsel yönlendirme doğruluğuna olanak tanıyor. Samsung, U100’ün ToA (varış zamanı) ve AoA (üç boyutlu varış açısı) ölçümlerinin tek basamaklı santimetre doğruluğu ve beş derecenin altında açısal doğruluk sağladığını iddia ediyor.

Samsung Exynos Connect U100 veya Apple’ın U1’i (AirTag, AirPods Pro 2 ve diğer cihazlarda kullanılır) gibi ultra geniş bant çipler, GPS’in kullanılamadığı belirli ortamlarda hassas nesne takibine olanak tanıyor. Samsung, en yeni işlemcisinin doğru gerçek zamanlı nesne ve insan takibi gerektiren AR ve VR uygulamaları için kullanışlı olacağını söylüyor. Üreticiler ayrıca AirTags gibi izleyiciler için ultra geniş bant kullanıyor.

Exynos Connect U100, birkaç bileşeni (Radyo Frekansı, ana bant, yerleşik Flash, bellek ve güç yönetimi) tek bir çipte toplayarak akıllı telefonlar gibi kompakt cihazlar için mükemmel bir çözüm haline getiriyor. Düşük güç tüketimi ayrıca sınırlı pil kapasitelerine sahip mobil, otomotiv ve IoT çözümlerinde pil ömrünü en üst düzeye çıkarıyor.

Son olarak Samsung, Car Connectivity Consortium (CCC) Digital Key Release 3.0 ile uyumlu bir donanım şifreleme motoruyla güvenli ve güvenilir iletişim vaat ediyor.