Anasayfa Haber Linus Tech Tips YouTube Kanalı Hacklendi

Linus Tech Tips YouTube Kanalı Hacklendi

Dünyaca ünlü teknoloji yayını Linus Tech Tips’in YouTube kanalı, kripto para dolandırıcıları tarafından hacklendi. Bildiğiniz üzere dolandırıcılar, yüksek abone sayısına sahip hesapları hackleyerek, Elon Musk canlı yayın yapıyormuş gibi kripto para toplamaya çalışıyor.

Linus Tech Tips de tam olarak bu sebeple hacklenmiş. YouTube hesabının bilgilerinin değiştirildiğini, videoların kaldırıldığını ve birkaç adet canlı yayın açıldığını görüyoruz. Bu canlı yayınlarda Elon Musk’ın daha önce kayıt altına alınan görüntüleri tıpkı canlı konuşuyormuş gibi yayınlanıyor. Buradaki amaç, güven ortamı oluşturup kripto para dolandırıcılığı yapmak. Söz konusu dolandırıcılık, kripto para varlığı olan insanların bir miktar ödeme yaparak sahte bir kripto para çekilişine katılmalarını sağlamasıyla yapılıyor.

Linus Tech Tips hack elon musk

Bahsettiğimiz gibi, özellikle yüksek abone sayılı kanalların başına gelen bu durum için YouTube tarafından halen büyük bir adım atılmış değil. Kanal sahiplerinin yapması gereken ise güçlü şifreler kullanmak, iki faktörlü doğrulama kullanmak ve giriş yaptıkları cihazlarının güvenliğini sağlamak.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version