Anasayfa Haber GPU Sektörünün Önemli İsmi Raja Koduri, Intel’den Ayrıldı

GPU Sektörünün Önemli İsmi Raja Koduri, Intel’den Ayrıldı

Raja Koduri
Raja Koduri

Intel CEO’su Pat Gelsinger, teknoloji dünyasında tanıdık isimlerden olan Raja Koduri’nin şirketten ayrıldığını duyurdu. Koduri, yeni bir yapay zeka oyun girişimi kurmak üzere farklı diyarlara yelken açıyor.

Grafikler söz konusu olduğunda oldukça tecrübeli olan isim daha önce Apple ve AMD gibi şirketlerde görev yaptı. AMD’de beş yıllık ikinci bir görevden sonra 2017 yılında Intel saflarına katılmıştı. Şu anda piyasada olan Arc Alchemist ekran kartlarında Koduri’nin önemli bir rolü var. Öte yandan, Intel yol haritasına bağlı kalmaya devam ediyor ve şu anda Battlemage GPU serisi üzerinde çalışıyor.

Intel grafik birimini zaten yeniden yapılandırılmıştı. Bu nedenle şirket Koduri’nin ayrılması nedeniyle bekleyen herhangi bir organizasyonel değişiklik olmadığını söylüyor. Jeff McVeigh, AXG ekibinin geçici lideri olarak mevcut görevine devam edecek.

Koduri, Apple’da dört yıl, AMD’de toplam on üç yıl ve Intel’de beş buçuk yıl görev yaptı. Grafik dünyasında önemli işlere imza atan yönetici şimdi yapay zeka girişimi kurmak üzere kolları sıvıyor.