Anasayfa Haber Steam, Windows 7 ve Windows 8 Sistemlerde Çalışmayacak

Steam, Windows 7 ve Windows 8 Sistemlerde Çalışmayacak

Steam Dolar Kuru

Popüler oyun platformu Steam, gelecek yıl kapılarını Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcılarına kapatacak. Windows yükseltmesi yapmayanlar için son erteleme tarih 1 Ocak 2024 olarak belirlendi. Bu da demek oluyor ki Windows 10, bir süre sonra Steam uygulaması ile uyumlu en eski Windows işletim sistemi olacak.

Valve, kısa zaman önce Windows 7 ve 8 destek süreciyle ilgili kısa bir blog gönderisi yayınladı. Burada “eskide” kalan işletim sistemleri için desteğin kesileceği açık bir şekilde belirtiliyor; Steam’i ve Steam aracılığıyla satın alınan oyunları veya diğer ürünleri çalıştırmaya devam etmek için” Windows’un daha yeni bir sürümüne yükseltmek” şart olacak.

2018’de Valve, Windows XP ve Windows Vista’ya destek sunmayacağını duyurmuştu. Bu sistemlere verilen destek 2019’da tamamen kesildi. Şimdi Windows 7 ve Windows 8 aynı kaderi paylaşıyor.

Bu kararda görünüşe göre SteamOS işletim sistemine dayanan Steam Deck’in de etkisi var. Oyun konsolu Windows 7 ve 8’i desteklemiyor, Windows 10 veya üzeri bir işletim sistemi şart.

Öte yandan Microsoft, Ocak 2016’da Windows 8 desteğini resmi olarak sonlandırmıştı. Windows 7 ise Ocak 2020’de yolun sonuna geldi. Windows 8’deki eksikleri düzeltmek için sunulan Windows 8.1 ise kısa zaman önce destekten yoksun kalmıştı.