Anasayfa Haber Steam Anketine Göre Windows 11 Kullanımı Büyük Oranda Azaldı

Steam Anketine Göre Windows 11 Kullanımı Büyük Oranda Azaldı

Valve’ın düzenli olarak güncellediği Steam donanım ve yazılım anketinin Mart ayı sonuçları açıklandı. Söz konusu ankette Windows 11 kullanımının önemli bir derecede azaldığı kendini belli ediyor. Buradaki azalış ise Windows 10’a yaramış durumda.

Steam, sonuçlara baktığımızda Windows 11 ve 10 kullanıcılarının %96.36’sını elinde tutuyor. Öte yandan eski Windows sürümleri artık Microsoft’tan destek almasa da, bazı kullanıcılar Windows 7 ve 8.1 çalıştıran sistemlerinden Steam’i kullanmaya devam etmekte. Ancak 2024’ün başında bu kişilerin platformla ilişkisi kesilecek zira Valve, pek kullanılmayan Windows sürümlerinde Steam’i artık desteklemeyeceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Anketin en çok göze çarpan kısmı şüphesiz Windows 11’in %22.41 kullanım oranıyla Şubat ayına kıyasla %7.92’lik bir kayıp yaşaması. Öte yandan Steam kullanıcılarının yüzde %73.95’nin tercihini Windows 10’dan yana yapması da geçen aya göre %10’luk artışı Windows 10 cephesine kazandırmış. Diğer işletim sistemlerinde ise durum şu şekilde:

Steam Anketi Windows 11

Windows 11 aldığı güncellemelerle gelişimini sürdürse de kullanıcıların Windows 10’u en azından şimdilik bırakmayacağı belli. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.