Anasayfa Haber Windows 11, Görev Çubuğundan Uygulama Sonlandırma İşlevi Kazanıyor

Windows 11, Görev Çubuğundan Uygulama Sonlandırma İşlevi Kazanıyor

Windows işletim sistemini kullanırken uygulamaların yanıt vermeyi kesmesi, aniden donması sinir bozucu bir durum. Böyle durumlarda genelde pencereyi kapatmak için X simgesine tıklarız ya da Alt + F4 kısayolunu kullanırız. Ancak işe yaramadığında Görev Yöneticisi’ni açarak görevi sonlandırmaya çalışırız.

Şimdi Microsoft, bir uygulamanın görev çubuğu simgesine sağ tıkladığınızda görünecek ve doğrudan içerik menüsünden uygulamayı kapatmaya zorlayacak yeni “Görevi Sonlandır” seçeneği üzerinde çalışıyor. Aslında bu işlevden daha önce haberdardık. Uygulama sonlandırma özelliği 25290 numaralı test yapılarında gizleniyordu. Şimdi ise bazı erken Windows Insider derlemelerinde kullanıma açıldı.

Windows 11 Görev Çubuğu

Dev Channel kullanıcılarına sunulan Build 23430 ile birlikte artık “Görevi Sonlandır” seçeneğini etkinleştirmek mümkün. Bunu yapmak için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Geliştiriciler için menüsüne gitmeniz, ardından “Görevi Sonlandır (End Task)” seçeneğini aktifleştirmeniz yeterli. Ancak işlevin henüz tam olarak düzgün çalışmadığını belirtelim.

Bu yenilik son kullanıcılara sunulduğunda oldukça kullanışlı olacak. Şu anda bir uygulamayı kapatmaya zorlamak için Görev Yöneticisi’ni açmamız ve uygulamayı listeden bulmamız gerekiyor. Artık uygulamaya Görev Çubuğu üzerinden sağ tıklamamız yeterli olacak.