Anasayfa Haber Bellek Üretimi Zayıflıyor, DDR4 RAM Fiyatları Düşüyor

Bellek Üretimi Zayıflıyor, DDR4 RAM Fiyatları Düşüyor

Teknoloji dünyasında zayıflayan pazar talebinden son günlerde çok sık bahsediyoruz. Teknoloji devleri, çeyreklik mali kazanç raporlarında sürekli olarak düşüş açıklıyor. Doğal olarak, bilgisayar satışları zayıfladıkça çip üreticileri de üretim rakamlarını düşürmek zorunda kalıyor.

Samsung’un 3D NAND ve DRAM üretiminde kesintiye gideceğini zaten yazmıştık. DigiTimes‘a göre şirket, pazar talebindeki azalma nedeniyle bellek yongası üretiminde “ciddi” kesintilere gidiyor. Sonuç olarak, Samsung envanter yükünü azaltmak ve pazar talebini dengelemek için daha az yonga üretecek. Böylelikle DDR4 RAM fiyatlarının düşük kalması, ancak aşırı yüklü envanter tükendiğinde fiyatların toparlanması bekleniyor.

Samsung’un açıklamasında “DDR4 belleklere” özel kelimeler göremedik. DigiTimes’ın raporunda ise Samsung dahil çeşitli üreticilerin özellikle DDR4 üretimini keseceği belirtiliyor. Ne olursa olsun, bu süreç Samsung’un gelirlerini olumsuz etkileyecek. Teknoloji devi, 27 yıldır ilk kez böyle bir duyuru yapıyor.

Öte taraftan, karamsar tablodan bahsediyor olsak da haberler son tüketiciler için iyi. Son birkaç aydır hem RAM hem SSD fiyatları düşüş gösterdi. Analistlere göre fiyatlar birkaç ay daha düşük kalmaya devam edecek. Ancak bu trend sonsuza kadar sürmeyecek; yılın ikinci yarısında pazarın ve fiyatların dengelenmesi bekleniyor.