Anasayfa Haber Lian Li, 16-Pin 12VHPWR Kablosuyla RGB’yi Adaptörlere Getiriyor

Lian Li, 16-Pin 12VHPWR Kablosuyla RGB’yi Adaptörlere Getiriyor

Lian Li 16-Pin 12VHPWR RGB Kablo

Lian Li, bu kez GeForce RTX 4000 serisi ekran kartlarında kullanılan 12VHPWR konnektörü için geliştirilmiş bir güç kablosu hazırladı. Strimer Plus V2 isimli uzatma kablosu 49.99 dolardan başlayan fiyatla ön siparişe açıldı. Strimer’ın en dikkat çekici yanı ise RGB aydınlatması.

Lian Li 16-Pin 12VHPWR RGB Kablo

Bildiğiniz üzere üst sınıf Ampere kartların 12VHPWR bağlantı standardıyla ilgili pek de iyi olmayan bir geçmişi var. Lian Li, “GPU’ya daha güçlü bir bağlantı sağlamak için orijinal tasarımda iyileştirmeler yapıldığını ve konektörün dayanıklılığını sağlamak için kaliteli malzemeler” kullandıklarını söylüyor.

Kullanılan güç kaynağına bağlı olarak farklı kablolar üretilmiş. Yeni ATX 3.0 PSU’lara yönelik olarak adaptörün her iki ucuna 12+4-pin yerleştirilmiş. Daha eski PSU kullananlar ise GPU ucunda 12+4-pin, güç kaynağı tarafına takmak için 3×8 pinli kablo tasarımını seçebilir. Üretici ayrıca anakart bağlantısı için bir de RGB aydınlatmalı 24-pin kablo hazırlamış.

Lian Li 16-Pin 12VHPWR RGB Kablo

Şirket, Strimer’in GPU’ya 600W’a kadar güç sağlayan ölçülü kablolar kullandığını belirtiyor. Belki de en önemlisi, Lian Li kablolarının “konnektöre yakın olduğunda bile daha yüksek sıcaklıklara ve daha keskin kıvrımlara dayanabileceğini” iddia ediyor.