Anasayfa Haber Microsoft PowerToys, Kayıt Defteri Ön İzleme Özelliği Kazanıyor

Microsoft PowerToys, Kayıt Defteri Ön İzleme Özelliği Kazanıyor

Microsoft PowerToys

Windows için bir dizi özelleştirme seçeneği sunan açık kaynaklı Microsoft PowerToys yazılımına kayıt defteri dosyalarını ön izleme özelliği geldi. Bu sayede kayıt defterinde yapılacak işlemler daha kolay ve güvenli hale gelecek.

Bilindiği üzere Reg uzantılı kayıt defteri dosyalarıyla Windows’un görünüm, performans, güvenlik ve uyumluluk gibi birçok ayarını değiştirebiliyorsunuz. Ancak burada yapılacak ilaveler sistemin kararlılığını etkilediğinden dikkatli olmakta fayda var. Bu noktada Microsoft PowerToys’a gelen güncelleme, kayıt defteri dosyalarını not defteriyle açmadan veya direkt içe aktarmadan yeni bir arayüzle görüntülemeyi sağlayacak. Böylece kayıt dosyalarını kayıt defterindeki mevcut değerlerle karşılaştırabilmek de mümkün hale gelecek.

Kayıt Defteri Ön İzleme
Kayıt Defteri Ön İzleme Özelliği

Söz konusu yenilik, hala geliştirilme aşamasında olduğu için hatalar içermekle beraber Microsoft PowerToys minimum v69 ya da sonraki sürümlerde kullanılabilecek. Öte yandan, özelliği denemek isterseniz PowerToys > Eklentiler > kısmından Kayıt Defteri Ön İzleme özelliğini açabilirsiniz. Microsoft PowerToys’u GitHub üzerinden indirebilirsiniz. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.