Anasayfa Haber GPT-4 ile Yazılımlar Kendi Hatalarını Düzeltebilecek

GPT-4 ile Yazılımlar Kendi Hatalarını Düzeltebilecek

hata düzeltme yazılım

Yazılım geliştiriciler için hata düzeltme süreci bazı durumlarda can sıkıcı hale gelebiliyor. Tam da bu konuyla ilgili olarak Hackaday’in yeni yayınladığı blog gönderisine göre, Biobootloader isimli bir geliştirici Pyhton dilindeki basit bir hesap makinesine kendi hatalarını tespit edip bunları düzeltme yetisi kazandırdı. Wolverine olarak anılan GPT-4 temelli bu proje, şimdi için olmasa da ileride hata ayıklama kavramına farklı bir bakış kazandırabilir.

Söz konusu programın yapısıyla alakalı Twitter’da video yayınlayan BioBootloader, komutları Wolverine’le çalıştırarak eğer bir hata varsa GPT-4’ün kodları düzenleyip; sorunun nedenini de açıkladığını belirtiyor. Videoda hesap makinesi uygulamasına bilerek birkaç hata eklendiği ve Wolverine’nin verdiği tepki gösterilmiş. Program, eğer hata sayısı birden fazlaysa, her şeyi düzeltene kadar tekrar tekrar çalışmaya devam ediyor.

Wolverine, denemek isteyenler için GitHub’da yayınlanmış durumda. Biobootloader ayrıca bu tekniğin sadece Pyhton’da değil, diğer programlama dillerine de uygulanabileceğini belirtmiş. Öte yandan, Wolverine’i kullanmak için GPT-4’ün API erişimine sahip olmanız gerek. Şu anlık sadece GPT 3.5’in API’si ücretli bir şekilde herkese açık; fakat GPT-4 yeni çıktığı için bekleme listesine göre kullanıcı alıyor.

Wolverine projesi, günümüz yazılım dünyası için ilkel kalsa da gelecekte uygulamaların beklenmedik hataları bile otomatik bir şekilde düzeltebilecekleri evreye geçişi sağlayabilir. Elbette, böylesine bir gelişimin ortaya çıkaracağı sonuçlar hakkında bilgi birikiminin oluşması zaman alacak. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.