Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 Yeni Teknolojiler Kazandı: RT Overdrive, NVIDIA DLAA, Intel XeSS

Cyberpunk 2077 Yeni Teknolojiler Kazandı: RT Overdrive, NVIDIA DLAA, Intel XeSS

Cyberpunk 2077 genişleme

NVIDIA ve CD Projekt RED, haftalar öncesinde RTX Path Tracing teknolojisinin Cyberpunk 2077’ye geleceğini müjdelemişti. Cyberpunk 2077 şimdi aldığı güncellemeyle birlikte RayTracing: Overdrive moduna kavuştu.

Yeni oyun profiliyle birlikte “yol izleme” olarak bilinen teknoloji GeForce RTX ekran kartlarında kullanılabiliyor. Overdrive modunu açabilmek için minimum RTX 3090 veya RTX 4070 Ti gibi güçlü GPU’lar gerekli. Ancak bu kartların bile 1080p çözünürlükte ancak 30 FPS oyun deneyimi sunabildiğini belirtelim. Diğer bir deyişle, RTX Path Tracing oyunlarda GPU’ları ağlatan bir teknoloji.

CD Projekt RED ayrıca oyuna NVIDIA DLAA (DLSS değil) ve Intel XeSS desteği getirdi. NVIDIA DLAA, makine öğrenimi tarafından desteklenen gelişmiş kenar yumuşatma algoritmasıyla birlikte daha yüksek görüntü kalitesi sunabiliyor. Ancak elbette DLSS çok daha üstün.

Xe Super Sampling ise Intel bünyesinde DLSS ve FSR’ye rakip olarak geliştirilen bir teknoloji. Cyberpunk 2077, 1.62 güncellemesiyle birlikte NVIDIA DLSS, AMD FSR ve Intel XeSS teknolojilerinin tümünü desteklemeye başladı. Son olarak, yerleşik GPU kıyaslama özelliği artık GPU ve kullanılan ayarlar hakkında daha fazla bilgi sağlayacak.